Veerle Vandamme exposeert schilderijen in de bib van Izegem

Veerle Vandamme exposeert de hele maand september haar schilderijen aan de kunstmuur en in de Erasmuszaal van de bibliotheek. Veerle Vandamme (45) uit de Ardooisestraat in Emelgem is de vrouw van Andy Verhelst en de moeder van Kasper (21), Jitske (19) en Martje (17). Ze volgde de richting mode aan ‘den Avé’ en trok naar het toenmalig jeugdatelier om te tekenen.

“Toen ik 16 jaar was, schreef ik me in aan de academie bij de volwassenen. Na mijn middelbare studies studeerde ik beeldende kunsten aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent, optie textiel, mode en toneelkostuumontwerp. Na mijn studies werkte ik 10 jaar in Hartex in Desselgem, een bedrijf dat woontextiel produceert. Na mijn studies aan de academie volgde ik ook nog kunstschilderen aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK), afdeling Izegem, waar ik les kreeg van Geert Devos, Greta Vermander en Christophe Denys.”

Na 10 jaar in het bedrijfsleven wilde Veerle les geven en volgde ze eerst een D-cursus. Nu geeft ze les aan het VISO in Roeselare, in de volksmond ‘de Grauwe Zusters’. “Mijn schilderijen zijn vaak geïnspireerd door mijn mode- en textielopleiding. Ik ben gefascineerd door de structuren van textielverbindingen en werk ook graag met kleurenstructuren en met blauwgrijze tinten. Mijn werken zijn soms figuratief, soms extract. Ik schilder graag rond het thema ‘stilte’. Ik zoek ook vaak de stilte op. Als ik dan aan het schilderen ben, brengt dat emotie bij mij teweeg!”

Uitlaatklep

Veerle zegt van zichzelf dat ze zich geen kunstenaar voelt. “Ik schilder louter voor het plezier. Het is voor mij een soort uitlaatklep die me rust geeft. Ik stelde nog nooit individueel tentoon. Ik toon mijn werk aan de buitenwereld en laat de bezoekers maar oordelen of ze dat al dan niet mooi vinden.”

Veel tijd voor andere hobby’s heeft Veerle niet. “Ik ben ook nog gemeenteraadslid voor de N-VA en daar kruipt ook heel wat tijd in. Behalve om af en toe eens te gaan lopen, eens iets te doen met de vrienden en met het gezin, blijft er geen tijd meer over.”

(IB)

The post Veerle Vandamme exposeert schilderijen in de bib van Izegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »

Duizenden euro’s boete voor Gentse ondernemersfamilie die jarenlang krotten verhuurde in Evergem

Een bekende ondernemersfamilie in Gent is veroordeeld tot boetes van tienduizenden euro’s omdat ze jarenlang onbewoonbare woningen verhuurde in Evergem. In de huizen was er gevaar voor brand en elektrocutie, waren er zware vocht- en schimmelproblemen, en was er geen warm stromend water. Eerder, in eerste aanleg kregen ze zware boetes en ook een celstraf met uitstel. Het hof van

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

Die keer dat we met Henk…

Half Tielt en omstreken heeft wel een verhaal dat begint met ‘die keer dat we met Henk … ’. Vaste ingrediënten: rock-’n-roll, veel zielen veel vreugd, een fris pintje en wat baldadigheden links en rechts. Maar evengoed een knisperend kampvuur, kwispelende honden, ruisende bomen en de intimiteit van in stilte zijn.
The post Die keer dat we met Henk…

Lees meer »

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »