Twee mannen vallen in kanaal in Oostende: een slachtoffer gered, tweede nog vermist

In Oostende kwamen zondagavond twee mannen in moeilijkheden toen ze een bos sleutels uit het water wilden vissen. Een van hen werd gered door een toevallige voorbijganger, een tweede man was omstreeks 21 uur nog steeds vermist.

De hulpdiensten werden zondagavond kort voor 19 uur gealarmeerd door toevallige voorbijgangers. Twee mannen die met hun familie op het zogenaamde Eilandje, vlakbij de Elisabethlaan op de grens van Bredene met Oostende aanwezig waren, kwamen er in moeilijkheden in het kanaal Brugge-Oostende, vlakbij de monding richting zee.

“De sleutelbos van een van de mannen was om onbekende reden vlakbij het brugje ter hoogte van Koninklijk Werk IBIS in het water terechtgekomen”, vertelt Timmy Van Assche, politiewoordvoerder bij politiezone Oostende. “Twee mannen probeerden de sleutelbos nog uit het water te halen en kwamen daardoor zelf in het water terecht.”

Politie-inspecteur op rust schoot ter hulp

Bredenaar Carl (61), politie-inspecteur op non-actief voorafgaand aan zijn pensioen, kwam toevallig met zijn vrouw voorbij op het moment dat beide mannen, twee twintigers, in het water terechtkwamen.

“Toen duidelijk was dat er zich iemand in het water bevond, ben ik er meteen ingesprongen. Getwijfeld? Op zo’n moment telt elke seconde” – Carl (61), Bredenaar die eerste drenkeling redde

“We kwamen per fiets van Oostende en wonen hier vlakbij”, vertelt Carl. “Toen we voorbijkwamen zagen we een familie in paniek. Meteen werd duidelijk dat er zich iemand in het water bevond. Ik ben er meteen ingesprongen. Getwijfeld? Op zo’n moment telt elke seconde.”

© Jeffrey Roos

Carl kon nog net een van de drenkelingen vastgrijpen voor hij kopje onder ging. “De dijk was heel glad en ik kon met de drenkeling niet meer boven geraken”, vervolgt de man. “Omstaanders gooien mij een deken toe, waaraan ze eerst de drenkeling en daarna mij naar boven konden trekken. De man was er slecht aan toe.”

Machteloos

Dat er nog een tweede persoon in het water lag, wist Carl op het moment van de redding nog niet. Pas toen hij boven kwam, werd het duidelijk dat een ander familielid ondertussen kopje onder was gegaan.

“Verschrikkelijk, want op dat moment sta je machteloos. Ik weet dat je in dat water amper een halve meter voor je uit kan kijken. Zelf een zoektocht ondernemen, zou voor mij te gevaarlijk geweest zijn. Ik ken het water, want ik kom hier de voorbije vier jaar elke dag voorbij”, aldus Carl.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en stuurden meteen duikers het water in. De man die uit het water werd gehaald, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Ondertussen gingen duikers op zoek naar de tweede drenkeling, een 29-jarige man uit Oostende. “Het duikteam van de brandweer en een sonar van de scheepvaartpolitie speurden het water af”, aldus de politiewoordvoerder.

Omstreeks 21 uur werd de zoekactie stopgezet. Vermoedelijk dreef het lichaam van het slachtoffer richting zee.

The post Twee mannen vallen in kanaal in Oostende: een slachtoffer gered, tweede nog vermist is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Mensen gaan misschien denken dat we menage à trois hebben”: Katy uit ‘B&B zoekt lief’ openhartig over ex en zijn nieuwe partner

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Owla Showtime Brugge verwelkomt ‘Red Carpet’

Bruggeling Dirk Van Vooren neemt je als gastheer mee op een waanzinnige trip en nodigt je uit om een kijkje te komen nemen in het universum van wereldsterren als Prince, Phil Collins, Katy Perry, Taylor Swift en Elvis Presley. Via de rode loper neem je ook een muzikale Hollywood-duik en wandel je binnen bij de filmpremières van ‘Frozen’, ‘Schindler’s List,

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »