Stedelijke academie Diksmuide krijgt ongunstige evaluatie van inspectie: “We blijven de academie steunen”

Oppositieraadslid Thierry Hardy (Vooruit) is geschrokken van de ongunstige evaluatie die de onderwijsinspectie net voor de zomervakantie gaf aan de stedelijke academie Kadens in Diksmuide. Hij vraagt schepen van Onderwijs Marc De Keyrel (CD&V) wat er aan de hand is.

“De ongunstige evaluatie is onverwacht en kwam hard aan bij de directie, het schoolteam en ook bij ons”, reageert De Keyrel. “We hebben echter meteen de schouders gerecht en starten het nieuwe schooljaar vol goede moed. Vooral het domein ‘dans’ scoort beneden de verwachting. De academie moet zich nu extern laten begeleiden. De procedure tot de intrekking van de erkenning van de academie is niet opgestart. Wat zal er veranderen? De huidige dansleerkracht heeft sinds begin dit jaar een voltijdse job in het dagonderwijs.”

“Vanaf 1 september start daarom een nieuw gezicht, Sharon Vannecke. Vanaf het nieuwe schooljaar vinden de danslessen plaats in de spiegelzaal van de sporthal De Pluimen. Daarnaast werken we met OVSG aan een nieuw artistiek pedagogisch project. De eerste stap zetten we op 8 september met de bevraging van het personeel. We blijven met het stadsbestuur alvast de academie volop steunen.”

Uitbreiding

De uitbreiding van Kadens staat al langer op de planning. Eén van de al genomen stappen is de aankoop van de woning in de IJzerlegerstraat 16. Die wil het stadsbestuur afbreken zodat er via die weg een extra toegang kan komen naar de cultuursite. “Nu het project on hold is gezet, stellen we voor om het pand niet af te breken. Iets meer dan een jaar voor de gemeenteraadsverkiezing zou de afbraak een voorafname zijn op het toekomstige beleid”, stelt oppositieraadslid Kurt Vanlerberghe.

Schepen De Keyrel blijft overtuigd van de afbraak. “Het blijft onze bedoeling om dat terrein in de IJzerlegerstraat te integreren in onze cultuursite. Kadens heeft nood aan minimum twee extra klaslokalen en een berg- en stockageruimte. Via het perceel in de IJzerlegerstraat is er rechtstreekse toegang via de gang van het gebouw Kadens. De gebouwdienst is dat aan het onderzoeken. Desnoods werken we voorlopig met containerklassen.”

(GS)

The post Stedelijke academie Diksmuide krijgt ongunstige evaluatie van inspectie: “We blijven de academie steunen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen”

De zomervakantie staat in de startblokken. Brugge ontvangt een vijfde van haar jaarlijks aantal bezoekers in juli en augustus. Visit Bruges wil vooral met de Triënnale toeristen lokken. Terecht? Volgens hotelier Dimitri Thirion boeken weinig toeristen hiervoor een kamer.
The post Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge pakt uit met primeur voor Benelux: innovatieve techniek voor behandeling van prostaatvergroting

In het AZ Sint-Lucas Brugge heeft uroloog Pieter Uvin als eerste arts in de Benelux de innovatieve MiLEP-techniek toegepast voor de behandeling van goedaardige prostaatvergroting. Dokter Uvin maakt deel uit van de artsenassociatie Urologisch Centrum Noord West-Vlaanderen die in beide Brugse ziekenhuizen actief is (AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas). Deze nieuwe laserbehandeling bouwt voort op bestaande methodes, maar maakt gebruik

Lees meer »