Nieuwe grootmeester voor Orde van de Ezel

Sinds zondagmorgen heeft de Orde van de Ezel een nieuwe grootmeester. Tijdens een academische zitting in de raadzaal van het gemeentehuis gaf grootmeester Eddy Lafaut (70) zijn witte stola door aan opvolger Carl Vereecke (61).

De Orde van de Ezel, de lokale vereniging die ijvert om de naam en faam van de gemeente Kuurne bekendheid te geven, kent een rijke geschiedenis sinds de oprichting in 1975. Hun eerste grootmeester in functie was Albert Bossuyt, die echter snel overleed en in datzelfde jaar opgevolgd werd door wijlen Rudi Raes. In 2013 nam Eddy Lafaux het grootmeesterschap van hem over. Hij beleefde tijdens deze periode heel wat mooie momenten. “Ik kijk met heel veel plezier terug op de afgelopen tien jaar”, opent gewezen grootmeester Eddy Lafaux. “Zelf ben ik opgegroeid in Izegem, tot de liefde mij naar Kuurne bracht. Al snel trad ik toe tot het braderiecomité, om in 1991 de overstap te maken naar de Orde van de Ezel. Aanvankelijk stond ik bij de Orde in voor de communicatie naar buiten uit, maar toen grootmeester Rudi Raes ineens ziek werd, kreeg ik al snel de taak van vervangend grootmeester. Het was een functie die mij aansprak en zo rolde ik stilaan in het grootmeesterschap.”

Luisterend oor

Eddy Lafaut is gehuwd met Martine Bailleul. Samen hebben ze twee kinderen, Delphine en Sébastien, die inmiddels ook al zorgden voor drie kleinkinderen. Professioneel werkte Eddy Lafaut 35 jaar als sales developer bij Lancôme L’Oréal. Eddy was daarbij steeds een luisterend oor voor zijn klanten. Die eigenschap kwam hem ook goed van pas binnen de Orde van de Ezel. “Ik heb heel wat mooie momenten beleefd de afgelopen tien jaar”, gaat Eddy verder. “Zo herinner ik mij onder meer de introductie van de Ezelstaart, de samenwerking die de Orde aanging met de Drie Wijzen en de diverse goede doelen die we steunden met de Orde.”

Opvolging

Eddy besloot dat het tijd werd om opvolging te zoeken toen hij zijn 69ste verjaardag vierde. “Toen ik Carl vroeg waarom hij grootmeester wilde worden, antwoordde hij dat hij dat uit buikgevoel doet. Ik was meteen gerustgesteld dat hij de juiste persoon was om me op te volgen.” Voor Eddy Lafaut stopt het overigens niet binnen de Orde van de Ezel, want hij wordt nu member-emeriti. (BRU)

The post Nieuwe grootmeester voor Orde van de Ezel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

Recordaantal daklozen in Londen

Er leefden tussen maart 2023 en maart dit jaar bijna 12.000 daklozen in Londen. Dat blijkt uit de jongste telling van Homeless Link. Het gaat om een nieuw record. De vereniging roept de volgende regering op om actief in te grijpen. Het aantal daklozen ligt nu 19 procent hoger dan vorig jaar en zelfs 58 procent hoger dan tien jaar

Lees meer »

Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats

Het vroegere gemeentehuis, feestzaal De Gouden Hoorn en twee woningen in de Kapelleriestraat ruimen plaats voor appartementen in Staden. In de plaats komt een woonproject met 26 appartementen, twee handelsruimtes en een ondergrondse parking.
The post Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »