MM Estate Group en Wedevelop bouwen residentie Kaai 30 in Brugge: “Hip tussen stad en water”

Op de site waar vroeger fietsfabriek Cycles Lea en later Oxfam gevestigd was, komt residentie Kaai 30: twee hedendaagse woonvolumes, goed voor 25 appartementen tussen de Leopold II-laan en de Kolenkaai.

MM Estate Group en Wedevelop kochten het pand onder de radar. Inmiddels ligt het tegen de vlakte en binnenkort starten de bouwwerken. David Fonteyne van Found and Baker, een van de makelaars in de VTM-reeks Miljoenenhuizen, tovert een grote glimlach tevoorschijn: “Het is een toplocatie voor Brugge, in een wijk die steeds hipper wordt: hedendaags wonen aan het water, met de stad op een boogscheut.”

“Ook op het ontwerp zijn we trots. De topgevels, die een moderne look krijgen dankzij de glasconstructie, verwijzen naar Brugge.”

Groene oase

“Net als bij onze andere projecten willen we ook hier een architecturaal verschil maken,” stelt Kevin Mervielde van MM Estate Group. “Er is een volume aan de Kolenkaai met 13 wooneenheden, en een tweede aan de Leopold II-laan met 12 appartementen. Ondergronds voorzien we 34 parkeerplaatsen. De grootte varieert, maar het zijn allemaal zogenaamde doorloopappartementen, met uitzicht op het water én op de stad. De afwerking is kwalitatief hoogstaand en de EPC-waarde blijft onder de 30. De site heeft een oppervlakte van 1.200 vierkante meter, maar de footprint bedraagt er slechts 600.”

“We zijn erin geslaagd een mooie binnentuin te creëren, een echte groene oase en ontmoetingsplaats. Langs de kaai en het fietspad komt er een fietsenstaanplaats annex fietsherstelplaats. En we zullen verwijzen naar Cycles Lea via ingekaderde foto’s in de inkomhallen en een vermelding ter hoogte van de fietsherstelplaats.” Cycles Lea werd opgericht door de Brugse familie Debouver en is een van de oudste fietsenfabrikanten van ons land. Na de Eerste Wereldoorlog nam smid Richard Proot uit Bekegem over. De laatste eigenaar Eric Proot overleed in 2017 in Brugge.

David en Kevin menen dat Kaai 30 een groot publiek kan aanspreken. “Door de kwaliteit en de topligging, maar ook de prijs, die naar Brugse normen best meevalt: gemiddeld tussen de 400 en 600.000 euro, met 6% btw.”

Meer info: www.kaai30.be

The post MM Estate Group en Wedevelop bouwen residentie Kaai 30 in Brugge: “Hip tussen stad en water” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »

Vrouw doodgestoken in portaal bij woning Amsterdam

Een vrouw is vanochtend iets voor 10.00 uur doodgestoken in een trapportaal bij een woning in Amsterdam, meldt de politie. Dat gebeurde in de straat Hagenau in Amsterdam-Noord. Een 22-jarige Amsterdammer is aangehouden en wordt gehoord, nog onbekend is wat zijn relatie met de vrouw is.

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Voor het einde van het jaar bijna 100 nieuwe Hoppin-deelwagens in West-Vlaanderen

Vrijdag werd in Kemmel bij Heuvelland het Hoppinpunt ‘Kemmel Dorp’ als eerste van 96 Hoppin-deelwagens in gebruik genomen. Claus2you, het autodeelplatform van Claus Mobility uit Zonnebeke, staat in voor de uitrol van de vloot deelwagens voor de vervoerregio’s Brugge, Midwest, Oostende en Westhoek. “Zo worden 51 Hoppinpunten uitgerust met minstens 1 deelwagen”, zegt Peter Roose, politiek voorzitter van de Vervoerregio

Lees meer »