LIVE F1. Verstappen op razendsnel circuit van Monza op jacht naar record, start uitgesteld

Max Verstappen hoopt vandaag geschiedenis te schrijven in de Formule 1. Wint de Nederlander in Monza, pakt hij zijn tiende overwinning op rij. Daarmee zou hij alleen recordhouder worden – momenteel deelt hij dat record met Sebastian Vettel. Verstappen begint vanaf de tweede plaats, nadat hij in de kwalificatie nipt werd geklopt door Carlos Sainz. Volg het op de voet hieronder.

Meer krantenkoppen in België

De Babymoord. “Ik ben blijven doorspoelen tot toilet begon over te lopen”: gelovige moeder doet baby verdwijnen in vuilniszak

Op 30 maart 2005 doet een vuilnisman een gruwelijke ontdekking in Maldegem: een babylijkje tussen het vuilnis. DNA-onderzoek wijst naar de vrouw die het kind baarde. Maar die beweert niets van een zwangerschap te weten, laat staan van een bevalling. “Zij heeft dat kind gedood en op sluwe wijze doen verdwijnen”, zegt de psychiater. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de

Lees meer »

Prinsessen zijn ook maar tieners: Alexia krijgt strenge blik van Máxima omdat ze met kauwgom speelt

De Nederlandse prinses Alexia (19) lijkt zich wat te vervelen tijdens het supporters voor haar Olympische landgenoten. Tijdens de finale van de 100 meter schoolslag voor mannen in Parijs speelt ze ongegeneerd met haar kauwgom. Op foto’s is te zien hoe de tweede dochter van koning Willem-Alexander (57) en koningin Máxima (53) een vermanende blik krijgt toegeworpen door haar moeder.

Lees meer »

LIVE. Israël: “Raket die 12 voetballende jongeren doodde was van Iraanse makelij” – VN dringt aan op “maximale terughoudendheid”

Bij een raketaanval vanuit Libanon op de door Israël bezette Golanhoogte zijn zeker twaalf doden gevallen. Volgens het Israëlische leger zijn de slachtoffers tussen de 10 en 20 jaar oud. De raket zou neergekomen zijn op een voetbalveld waar op dat moment de kinderen aan het spelen waren. Volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken is “een volledige oorlog” tussen

Lees meer »

Israëlische luchtaanvallen op Libanees-Syrische grensstreek – VS sturen schepen en straaljagers om Israël te beschermen

Israël heeft luchtaanvallen uitgevoerd op een grensregio tussen Libanon en Syrië. Dat meldt nieuwszender ‘Al Jazeera’ zaterdagochtend. Ondertussen gaat het Amerikaanse leger extra straaljagers en oorlogsschepen naar het Midden-Oosten sturen om Israël beter te kunnen beschermen, na dreigementen van Iran en diens bondgenoten Hamas en Hezbollah. Dat heeft het Pentagon vrijdag gezegd. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

E-mail eist sabotage Franse spoorwegen op

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben zaterdag een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van donderdagnacht worden opgeëist door een onbekende groepering. In de mail worden de Olympische Spelen een “viering van het nationalisme, een gigantische vertoning van de onderdrukking van volkeren en staten”.

Lees meer »

Gouden huwelijk voor Herman en Maria

Herman Roelens (79) en Maria Gyssels (68), wonende in de Oude Zeedijkstraat in Kortemark, vierden onlangs hun gouden huwelijksjubileum.
The post Gouden huwelijk voor Herman en Maria appeared first on KW.be.

Lees meer »

Absolute Europese top in insectenonderzoek: Inagro rijft erkenning van Europese Commissie binnen

Inagro, het West-Vlaamse onderzoeks- en adviescentrum voor de land- en tuinbouwsector, voert al meer dan tien jaar onderzoek naar insectenkweek. Hun werk rond de meelwormen en zwarte soldatenvliegen is nu bekroond door de Europese Commissie. Het onderzoekscentrum prijkt nu op de Innovation Radar. “Dit maakt onze resultaten breed toegankelijk én we krijgen zo de kans om onze internationale netwerken te

Lees meer »

Tien doden bij bombardementen op ziekenhuis in Myanmar

Bij een bombardement dat toegeschreven wordt aan de junta in Myanmar is een ziekenhuis geraakt in de stad Laukkai, vlakbij de Chinese grens. Er kwamen daarbij tien personen om het leven. De stad staat onder controle van een gewapende groepering van een etnische minderheid.

Lees meer »

Minder binnenlandse bezoekers en meer buitenlandse toeristen in Brugge in juli

In juli verwelkomde de binnenstad van Brugge evenveel bezoekers als in dezelfde maand van 2023, met name 815.000. “We noteren minder binnenlandse bezoekers (-5 procent) en meer buitenlandse bezoekers (+4 procent) uit zowel de buurlanden als verder afgelegen markten zoals de Verenigde Staten”, zegt de Brugse toerismeschepen Mieke Hoste.
The post Minder binnenlandse bezoekers en meer buitenlandse toeristen in

Lees meer »