Indiase mobiele robot op de maan in slaapstand gegaan

De rover of mobiele robot van de Indiase maanlander Chandrayaan-3 is veilig geparkeerd op het maanoppervlak en in slaapstand gegaan.

Meer krantenkoppen in België

Baekelandt Universalis: Elien uit Lendelede valt af

Elien moest als elfde deelnemer het spel Baekelandt Universalis verlaten. Na haar volgde ook de exit van Karl. Nu blijven er nog tien kandidaten over die er ongetwijfeld een erg spannende eindstrijd van zullen maken.
The post Baekelandt Universalis: Elien uit Lendelede valt af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit zijn de eerste genomineerden voor Zomerhit 2024

De eerste genomineerden voor Zomerhit 2024 zijn bekend. Niels Destadsbader, Kim Debrie, Zita Wauters én de burgemeester van Blankenberge onthulden op Radio2 wie deze zomer de strijd aangaat voor de felbegeerde trofee. Van nieuwkomer Leez tot Laura Tesoro en Belle Perez: wij zetten de eerste kandidaten op een rij.

Lees meer »

Bazart komt straks thuis op Cactusfestival: “Het was altijd heel gezellig op de camping. De buren vonden dat minder leuk”

Vrijdagavond gaat een van de meest charmante festivals van ons land van start. Op het Cactusfestival krijgen we drie dagen lang het kruim van de Belgische muziek voorgeschoteld, waaronder Bazart. Voor de bandleden is de cirkel naar eigen zeggen rond, want tien jaar geleden werden ze verliefd op het Brugse Minnewaterpark.
The post Bazart komt straks thuis op Cactusfestival:

Lees meer »

“Een jeugddroom die uitkomt”: Bruggeling Tim Beuckels zet twee hoedjes op tijdens Cactusfestival

Tim Beuckels zet dit weekend twee hoedjes op tijdens het Cactusfestival: als bezieler van het platenlabel Unday Records begeleidt hij artiesten, als bestuurder en vrijwilliger bij vzw Cactus is hij mee verantwoordelijk voor de productie.
The post “Een jeugddroom die uitkomt”: Bruggeling Tim Beuckels zet twee hoedjes op tijdens Cactusfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. Vandaag drukkend warm tot 31 graden, maar daarna ook code geel voor zwaar onweer: “Lokaal code oranje mogelijk”

Vandaag begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code geel afgekondigd, die

Lees meer »

Lamine Yamal zet het EK naar zijn zestienjarige hand

Net in de wedstrijd waarin Frankrijk zijn cynisme afzwoor, werd het genadeloos afgestraft door Spanje. Lamine Yamal zette met zijn eerste toernooidoelpunt het EK naar zijn hand. “La Roja” is op 14 juli de eerste finalist én de gedoodverfde favoriet om Euro 2024 te winnen.

Lees meer »