HERLEES OEKRAÏNE. Zelensky wil minister van Defensie Reznikov vervangen

Lees hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne van zondag 3 september. De Oekraïense luchtmacht meldt twee gewonde burgers na een Russische drone-aanval op de haven van Odesa vannacht. Het verkeer op de Krimbrug werd zondag vroeg eveneens stilgelegd, zonder uitleg van de Russische beheerder. Inmiddels is de belangrijkste verbinding tussen het schiereiland en het Russische vasteland weer vrijgegeven. In de bezette gebieden van Oekraïne worden ondertussen ‘verkiezingen’ gehouden met pro-Russische kandidaten.

Meer krantenkoppen in België

Hoe hard zal onweer tekeergaan na zomerse hitte? “Lokale schade door felle windstoten en grote hagel is niet uitgesloten”

Deze week krijgen we verschillende keren te maken met zwaar onweer. Dinsdag zal het een eerste keer gaan donderen en flitsen na een dag met zomerse temperaturen. Lokaal is schade mogelijk door hagel en windstoten. Ook later deze week mogen we ons opnieuw verwachten aan fel onweer. Maar waar en wanneer zal het onweer tekeergaan? Aan wat mogen we ons

Lees meer »

Meldpunt Gentse Feesten focust op intrafamiliaal geweld tijdens festival: “Alcohol haalt soms vreemde dingen naar boven” 

Tijdens de Gentse Feesten legt het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag dit jaar extra aandacht op intrafamiliaal geweld. Medewerkers van het meldpunt, barpersoneel en sfeerbeheer krijgen extra vorming om intrafamiliaal geweld te herkennen en slachtoffers te ondersteunen. Net zoals de voorbije jaren blijft het ook mogelijk om ander ongewenst gedrag te melden.

Lees meer »

Miljoenen mensen getroffen en minstens 14 doden door overstromingen in India, Nepal en Bangladesh

De massale overstromingen die India, Nepal en Bangladesh teisteren, laten een spoor van vernieling achter. Miljoenen mensen zijn getroffen en in Nepal vielen al minstens 14 dodelijke slachtoffers. Overstromingen en aardverschuivingen komen wel vaker voor tijdens het moessonseizoen in het zuiden van Azië, maar experten wijzen erop dat de klimaatverandering het natuurgeweld de laatste jaren extremer heeft gemaakt.

Lees meer »

KIJK. Cheerleader wordt geraakt door verdwaalde vuurpijl tijdens spectaculaire show op Independance Day

Independance Day wordt in de VS steeds spectaculair gevierd, maar tijdens een groots event in het stadion van Utah worden de festiviteiten plots even stilgegeld. Tijdens het vuurwerk verdwalen enkele vuurpijlen, die vervolgens terechtkomen in het publiek. Ook een cheerleader die in outfit in het midden van het grasveld stond, krijgt zo’n pijl tegen zich aan. Omdat de hulpdiensten sowieso

Lees meer »

Jongeren riskeren tot 14 maanden cel na gewelddadige diefstal in Kortrijks park

“We wilden die kerel gewoon een lesje leren, omdat hij met minderjarige meisjes afspraakjes maakte. Er mee gaan praten hé.” Een 19-jarige jongeman uit Kortrijk wist zichzelf niet goed een houding te geven toen hij samen met een even oude vriend uit Harelbeke voor de rechter in Kortrijk terecht stond. Samen met 2 minderjarigen overvielen ze in een Kortrijks park

Lees meer »

Veel webshops gebruiken sluwe trucs om je meer te doen kopen: voor deze technieken moet je opletten

Extra producten die zonder te vragen in je winkelwagentje belanden. Speciale aanbiedingen die elk moment kunnen aflopen (maar de dag erop weer doodleuk online staan). Een ‘gratis bezorging’-optie die, als puntje bij paaltje komt, een verborgen abonnement blijkt. Volgens recent onderzoek maakt driekwart van de 642 gecontroleerde websites gebruik van dergelijke trucs.

Lees meer »