Gouden huwelijksgeluk voor Eric en Annie

Eric Lefere (76) en Annie Gruwez (68) mochten op 10 augustus hun 50-jarig huwelijk vieren in het bijzijn van burgemeester Frederik Demeyere en schepen Dimitri Carpentier. “We trouwden 50 jaar geleden in zaal De Gouden Hoorn in Staden. Negen maanden later werd onze eerste zoon Wim geboren, daarna kwam Dimitri en vervolgens twee dochters: Tamara en Eveline. Ondertussen hebben we zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Kleinzoon Mathias (24) komt dagelijks op bezoek en noemt zichzelf de lievelingskleinzoon, maar we zien ze allemaal even graag”, grapt Annie. “Ik leerde Annie kennen toen ze met haar nonkel naar het personeelsfeest van Deceuninck Plastics kwam. We raakten aan de praat en dansten wat. Annie was 18 jaar toen ze met me huwde. Ik koos een jonger vrouwtje waar ik heel blij mee ben, want ze legt me serieus in de watten. We werkten beiden hard, terwijl we onze kinderen opvoedden. Annie werkte eerst bij Golfkarton Soenen, daarna bij Soliver en daarna als poetsvrouw. Ik werkte 35 jaar als vrachtwagenchauffeur en de laatste jaren in de Mercedes-garage. Vandaag genieten we samen van de kleine dingen in het leven. We trekken er graag op uit om te wandelen in de gemeente of we maken een fietstochtje van zo’n 30 kilometer”, besluit Eric. (EVG)

The post Gouden huwelijksgeluk voor Eric en Annie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De VRT reageert na kritiek op gedateerd weerbericht: “Een ongelukkige samenloop van omstandigheden”

“Een ongelukkige samenloop van omstandigheden”, reageert de VRT op de commotie rond hun gedateerde weerbericht dinsdagavond. Tijdens de pauze van de halve finale van het EK kreeg de kijker een duidelijk vooraf opgenomen weerbericht te zien, terwijl het noodweer op dat moment al een spoor van vernieling door ons land had getrokken. De reacties op sociale media waren niet mals

Lees meer »

Baby overleden in park in Ukkel tijdens hevig onweer

In het Wolvendaelpark in de Brusselse gemeente Ukkel is dinsdagmiddag een baby overleden. Dat vertelt burgemeester Boris Dilliès aan de Franstalige televisiezender RTL. De precieze omstandigheden zijn onduidelijk, het zwaar onweer van gisteren zou er mee te maken hebben.

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

Start ticketverkoop van het Comedy seizoen in De Trukendoos is een schot in de roos: “Heel divers programma”

Dat Comedy Café De Trukendoos het mekka is van comedy in West-Vlaanderen, is weeral eens bewezen met de start van hun ticketverkoop voor hun 26e seizoen. Daardoor haalt het niet alleen de bekende namen naar Stasegem, maar ook comedy liefhebbers van over heel de provincie.
The post Start ticketverkoop van het Comedy seizoen in De Trukendoos is een schot

Lees meer »

Politie en burgemeester ontvangen bovenbuur (27) die André (82) uit brandende woning redde in Knokke-Heist

De 27-jarige man die dinsdagmiddag met gevaar voor eigen leven een bejaarde man uit een brandende woning hielp in Knokke-Heist is door de politie en burgemeester Jan Morbee (GBL) persoonlijk bedankt. De 82-jarige André vecht ondertussen nog steeds voor zijn leven in het ziekenhuis.
The post Politie en burgemeester ontvangen bovenbuur (27) die André (82) uit brandende woning redde

Lees meer »

Werken in de Molenstraat, Rekestraat en Bakkerstraat in Wervik

Een omvangrijk dossier in de loop van volgend jaar worden de wegen- en rioleringswerken in de Molenstraat, Rekestraat en Bakkerstraat. Drie straten in dezelfde buurt. Naast een gescheiden rioleringsstelsel wordt ook de wegenis aangepakt. De kostprijs is geraamd op 3.115.000 euro. Het stadsaandeel bedraagt 855.000 euro. In de Rekestraat komen er klinkers, in een deel van de Molenstraat uitgewassen beton

Lees meer »

De middeleeuwen in Oosthof

Het tweede Middeleeuws Festival op zaterdag 13 en zondag 14 juli brengt maar liefst 700 deelnemers en ruim 50 internationale handelaars naar Snellegem en het Oosthof. Zelfs de Rode Ridder zal er een weekendje vertoeven.
The post De middeleeuwen in Oosthof appeared first on KW.be.

Lees meer »