Gerberaprijs voor Sport Harelbeke

Met de Gerberaprijs zet Vrouw & Maatschappij Harelbeke een project in de kijker dat gelijke kansen voor vrouwen en mannen stimuleert. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt aan Sport Harelbeke omwille van hun grote inspanningen om sport voor iedereen toegankelijk te maken.

De Gerberabloem staat in bloementaal symbool voor openhartigheid en dat is toevallig het handelsmerk van Vrouw & Maatschappij. De politieke vrouwenbeweging van CD&V draagt bij aan een inclusieve en rechtvaardige samenleving waarin iedereen gelijke rechten en kansen heeft.

Met de uitreiking van de Gerbera-prijs beloont ze projecten en organisaties die de samenleving meer in balans brengen en gelijke kansen voor mannen en vrouwen promoten. Dit jaar koos Vrouw & Maatschappij Harelbeke ervoor om Sport Harelbeke, de sportdienst van de stad, te nomineren. “Sport Harelbeke verdient deze prijs omdat men grote inspanningen levert om sport voor iedereen toegankelijk te maken.”

Aanbod

“Naast een uitgebreid aanbod voor kinderen en volwassenen, wordt er ook een aanbod uitgewerkt voor specifieke doelgroepen”, aldus Nationaal voorzitter van Vrouw & Maatschappij Lynn Callewaert. “Zo worden er Ladies Fit Afternoon-sessies ingericht. Dat zijn sportuurtjes in de namiddag voor dames in al hun diversiteit. Daarnaast zijn meisjes vanaf 13 jaar al welkom op de volwassensessies ’s avonds, zodat moeders en dochters samen kunnen sporten.”

“Er is ook een aanbod voor senioren, de actiefplusser-sessies en de seniorensportdag. Op de G-sportdag Onbeperkt Wild in samenwerking met Sport Vlaanderen krijgen kinderen met een handicap de mogelijkheid om allerlei sporten te beoefenen. Ook voor mensen met (jong)dementie worden sportnamiddagen ingericht in samenwerking met het Ventiel. Bovendien is er ook aandacht voor mensen in een kwetsbare situatie.” Via het subsidiereglement worden sportclubs aangemoedigd om gebruik te maken van de Uit-pas, zodat mensen die het financieel moeilijk hebben minder drempels ondervinden om lid te worden van een sportvereniging.”

“Tot slot is ook de sportraad paritair samengesteld, waardoor evenveel mannen als vrouwen hun advies kunnen formuleren op het sportbeleid. “Om al deze redenen verdient Sport Harelbeke zonder twijfel de Gerbera-prijs”, zegt Martine De Ceuninck, voorzitter van V&M Harelbeke.

(PVH)

The post Gerberaprijs voor Sport Harelbeke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me verschrikkelijk”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro

In Klerken werd gevierd dat de Vredesmolen 25 jaar geleden definitieve bescherming kreeg als restant van een stenen windmolen en als oorlogsmonument. De ruïne werd verstevigd en versterkt om dan na de werken te worden ingehuldigd op 21 juni 2014.
The post Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.
The post Drummer Neil Cooper te gast in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe woedende DJ Hardwell abrupt zijn optreden beëindigt op Saga Festival: “Zo kan ik dit niet”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »