Ceres aanspreekpunt Integriteit bij KFC Lichtervelde: “Een delicate opdracht”

Het is Voetbal Vlaanderen menens wat de bestrijding van grensoverschrijdend gedrag betreft. Elke club moet vanaf volgend seizoen een aanspreekpersoon Integriteit (API) aanstellen. Deze persoon is een laagdrempelig aanspreekpunt waar iedereen die betrokken is bij de club terechtkan met een vraag, vermoeden of klacht over grensoverschrijdend gedrag, discriminatie of racisme. De API zorgt ook voor een duidelijke opvolging van incidenten.

Bij KFC Lichtervelde is Ceres Platteeuw (53) uit Gits bereid gevonden om deze taak op zich te nemen.

“Mijn zoontje van twaalf voetbalt ondertussen twee jaar bij KFC Lichtervelde. Hij wordt er werkelijk heel goed opgevangen. Als ik zie hoe graag hij voetbalt en wat die mensen allemaal voor hem doen, wou ik de club heel graag helpen door deze taak op mij te nemen. Het is een engagement dat wellicht gemakkelijk combineerbaar is met mijn werk en mijn gezin”, aldus Ceres Platteeuw.

Cursus volgen

De aanspreekpersoon Integriteit heeft een niet onbelangrijke verantwoordelijkheid en krijgt taken die heel duidelijk omschreven zijn. Daarom organiseert Voetbal Vlaanderen een online cursus om de mensen die deze functie op zich nemen goed en duidelijk te informeren. “Ik zal deze cursus met plezier volgen, want ik besef maar al te goed dat het een delicate opdracht is. Binnen de club is nog nooit grensoverschrijdend gedrag gesignaleerd, maar je weet maar nooit. Professioneel ben ik niet vertrouwd met deze materie, maar ik zal mijn taak heel ernstig opnemen. Ik heb wellicht het voordeel dat ik vrij onbekend ben in Lichtervelde en geen bestuurslid ben van de club. Hierdoor is de drempel om me eventueel te contacteren eerder laag.”

Ceres Platteeuw hoopt uiteraard dat ze als API niet al te vaak geconsulteerd of aangesproken zal worden. “Als ik gecontacteerd word, zal ik eerst aandachtig luisteren en vooral niet dramatiseren. Ik ben geen therapeut en zal zeker doorverwijzen als dat nodig is. Binnenkort wordt bekend gemaakt dat ik de API van KFC Lichtervelde ben en kan iedereen indien nodig me aanspreken om grensoverschrijdend gedrag te melden.” (PDC)

The post Ceres aanspreekpunt Integriteit bij KFC Lichtervelde: “Een delicate opdracht” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “Een menage à trois? Da’s een verkeerd beeld”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

“Sommigen zeggen niets, anderen zijn boos”: huilende ploegmaats eren verongelukte André Drege (25), slotrit in Oostenrijk geneutraliseerd

Emotionele momenten in de Ronde van Oostenrijk. Ter nagedachtenis van André Drege (25) – de Noorse renner die gisteren viel in de afdaling van de Großglockner en overleed – wordt de slotrit vandaag geneutraliseerd en vond er bij aanvang een minuut stilte plaats. De renners en stafleden van Dreges ploeg Team Coop-Repsol konden hun tranen op het podium niet bedwingen.

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

Bomenaar Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond uitgeweken Bomenaar Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »