Vijfde rommelmarkt Witte Huizen

Op zondag 17 september vindt de vijfde editie van de White Houses Rommelmarkt in de Sittingbournelaan plaats. De eerste editie van de rommelmarkt had plaats in 2017. Door corona werd het evenement één jaar onderbroken.

“De Witte Huizen vond zijn oorsprong in de jaren 70 waar er toen dikwijls activiteiten werden georganiseerd”, vertelt Charlotte Caron, die samen met Hana Persyn, Lindsay Gykiere, Linde Masson en Melanie Leupe het sociale leven in de Witte Huizen nieuw leven inblies.

“De laatste jaren is er in de wijk nogal wat verjonging zodat vele oudere bewoners enthousiast zijn met het initiatief dat we sinds 2017 nemen. De herinneringen aan de vroegere kermis en de voetbaltoernooitjes op straat worden weer opgehaald. Wij brengen de buurt opnieuw samen en zorgen voor een glimlach.”

“De White Houses Rommelmarkt onderscheidt zich van de reguliere rommelmarkten”, vervolgt Charlotte Caron.

“De nadruk wordt nog altijd gelegd op een buurt- en familiegebeuren waar iedereen een kijkje kan nemen tussen de leuke kraampjes en de drank- en eetstandjes. Momenteel tellen we ruim 100 standplaatsen, waarvan negen van de tien door de eigen bewoners worden uitgebaat. Voor heel wat rommelmarktfanaten zijn net dit soort rommelmarkten heel interessant, aangezien mensen veel ongebruikte zaken van de zolder halen en te koop stellen. Voor de kinderen voorzien we een draaimolen en grime, Hoeveslagerij ‘t Lindebos serveert barbecueworsten en Folie à deux verzorgt dessertjes. ‘s Avonds zorgt The Back Office voor muzikale animatie.”

Paulientje

Tijdens de rommelmarkt kan je ook genieten van een Paulinebiertje. Het bier is gebrouwen ter nagedachtenis van het dochtertje van Heleen Glorie en Dieter Vindevogel uit Elverdinge. Pauline werd geboren op 5 mei 2018. Een jaar later was haar wiegje echter leeg. Het meisje stierf op 14 september in haar bedje bij de onthaalmoeder. Om hun verdriet te verwerken en om de herinnering aan hun kleine meid tastbaar te houden, werd dit biertje gebrouwen. Intussen heeft Pauline al twee broertjes.” (EG)

Op zondag 17 september van 6 uur tot ’s avonds laat. De standplaatsen zijn gratis. Toegang langs de Sittingbournelaan. Info: [email protected] en 0474 09 84 94.

The post Vijfde rommelmarkt Witte Huizen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge

Op zaterdag 29 juni 2024 vanaf 14 uur tot middernacht wordt het Minnewaterpark een feestelijke plek met concerten, workshops, wereldkeuken, een wereldavonturenweide en Fair Trade.
The post Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

KIJK. Inwoners meten schade op na overstromingen in provincie Luxemburg, ook huis van Alexandro helemaal onder de modder: “Alles is kapot”

Delen van de provincie Luxemburg hebben te kampen met wateroverlast na het zware onweer van afgelopen nacht. In sommige straten stond het water zelfs meer dan een meter hoog. Onder meer Aubange en Athus werden zwaar getroffen. De hulpdiensten kregen meer dan 600 oproepen binnen. Ook het huis van Alexandro zit helemaal onder de modder. “Er is veel schade, alles

Lees meer »

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »