Tim en Lana nemen legendarische ‘gekke fietsjes’ over in Blankenberge: “Als kind zelf ook vaak rondjes gereden op de piste”

De Lustige Velodroom in Blankenberge krijgt met Tim Poriau (34) en Lana Petit (27) een stel jonge nieuwe uitbaters boordevol plannen. De toekomst van de gekke fietsjes lijkt daarmee opnieuw verzekerd. “We kijken al uit naar het honderdjarig bestaan van de piste.”

De toekomst van de legendarische wielerpiste was lang onzeker: ze stond al sinds voorjaar ‘21 te koop. “Ik had toen al interesse getoond, maar de prijs lag nogal hoog en we hadden ook net onze tweede fietsenwinkel geopend in Ingelmunster. We hebben onze overnameplannen dan tijdelijk on hold gezet, maar ondertussen zijn we verhuisd naar Zuienkerke en zo is het een tijdje terug plots allemaal in een stroomversnelling terechtgekomen”, vertelt Tim.

Allebei verleden als wielrenner

Leuk detail: Tim en zijn partner Lana waren in een vorig leven allebei wielrenner. “Lana was een tijdje actief als eliterenster, ikzelf heb van mijn twaalfde tot mijn 28ste gekoerst op continentaal niveau en heb ook redelijk wat ervaring op de piste. Als kleine ukkie heb ik dikwijls rondjes gefietst op de Blankenbergse velodroom: we verbleven hier ’s zomers altijd op Camping Jamboree”, glimlacht Tim.

“Ondertussen hebben we ook een fietsenverhuur overgenomen in Knokke en zitten we in Middelkerke met een verhuur van billenkarren. Ik heb dus ervaring met lassen, en ken ook wel wat van schrijnwerk. Niet onbelangrijk aangezien zo’n negentig jaar oude wielerpiste toch wat onderhoud vraagt”, knipoogt Tim.

Enkele vernieuwingen

Hij heeft grootse plannen met de piste. “Verandering van spijs doet eten hé, zeggen ze. Het authentieke en familiale karakter van de velodroom willen we absoluut behouden: de gekke fietsjes zijn voor veel mensen pure nostalgie. Anderzijds zijn we ook wel van plan om een aantal vernieuwingen door te voeren, zoals de verhuur van e-bikes. Maar alles zal in het teken van de fiets blijven staan, en de gekke fietsjes blijven de gekke fietsjes: een unieke attractie die gekend is in het hele land”, zegt Tim.

Aan de prijs wil hij niet raken. “Die blijft dezelfde: 3 euro voor een halfuurtje. Da’s ook een troef hé: waar vind je tegenwoordig nog iets voor die prijs? Je bent sowieso al meer kwijt aan parkeergeld als je met de auto naar Blankenberge komt”, knipoogt Tim.

90-jarig bestaan

De Lustige Velodroom mocht deze zomer negentig kaarsjes uitblazen. “Lana en ik zijn er allebei erg trots op dat we als jong koppel zo’n iconische attractie mogen en kunnen overnemen. Eddy Merckx reed hier naar verluidt zijn eerste rondjes, het zou een droom zijn om hem op een dag nog eens te mogen verwelkomen op de piste. Maar De Lustige Velodroom heeft voor mij ook iets van een volkskermis: het is voor jong en oud, arm en rijk – kortom voor iederéén.”

“Thierry’s stijl is onnavolgbaar, maar we willen dezelfde ambiance blijven nastreven. Thierry blijft ons ook met raad en daad paraat staan. We gaan straks samen de afbraak doen en volgend jaar samen de piste weer opzetten. Thierry draagt de velodroom in zijn hart hé, het is daarom ook goed dat de attractie in Blankenberge blijft. De Lustige Velodroom is een monument, een stukje Blankenbergse folklore”, klinkt het.

The post Tim en Lana nemen legendarische ‘gekke fietsjes’ over in Blankenberge: “Als kind zelf ook vaak rondjes gereden op de piste” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voortvluchtige drugsbaron Hoesny ‘Hitler’ krijgt 15 jaar cel en ziet 8 miljoen euro verbeurd verklaard

De correctionele rechtbank heeft de voortvluchtige Antwerpse drugsbaron Hoesny A. veroordeeld tot vijftien jaar cel en een boete van 400.000 euro wegens grootschalige cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. Daarnaast legt de rechtbank een verbeurdverklaring van 8 miljoen euro aan criminele inkomsten op. Voetbalmakelaar en voormalig AEL-kopstuk Mohamed Benhaddou, de rechterhand van Hoesny, moet tien jaar de cel in.

Lees meer »

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen

Dankzij een schenking van Vrije Basisschool De Droomvlieger en de bijdrage van Plopsa ziet de afdeling pediatrie en de kinderbox op de spoedafdeling van AZ West Veurne er veel leuker en kindvriendelijker uit voor jonge ziekenhuispatiëntjes. De kleuters en leerlingen lagere school van De Droomvlieger die erbij waren op de officiële opening, waren alvast dolenthousiast.
The post Afdeling pediatrie

Lees meer »

GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen

GO!-basisschool Stene aan de Steensedijk sloot het schooljaar sportief af met Olympische Spelen voor alle leerlingen en het uitwuiven van meester Bernard Jonckheere, die op welverdiend pensioen gaat.
The post GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »

Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ’t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.<br

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »