Tiende editie Sportweekend@De Lovie

Het fietsevenement MBT-Cyclo De Lovie staat bij veel recreatieve sporters met stip aangeduid in de agenda. Het evenement is dit jaar aan zijn tiende editie toe en krijgt voor de gelegenheid een uitbreiding met een trailrun op zaterdag. Noteer alvast het tweede weekend van september voor ‘Sportweekend@De Lovie’.

Initiatiefnemer is Matthias Rosseeuw, coördinator van de groendienst van De Lovie. “Ik ga zelf heel regelmatig lopen in het kasteelpark. De unieke plekjes van het park en 67 hectare aan bos en natuur vroegen eigenlijk wel om een trailrun. De MTB-Cyclo De Lovie zit dit jaar aan zijn tiende editie, dus een uitbreiding met een trailrun op zaterdag leek perfect om deze jubileumeditie iets extra te geven. Voor de MBT-Cyclo op zondag konden we telkens rekenen op ongeveer 1.300 deelnemers. Voor de trailrun bieden we drie afstanden aan: 6, 12 of 18 kilometer.”

Elektrische gocarts

“De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar de aankoop van vrijetijdsmateriaal voor de bewoners van De Lovie”, vervolgt Matthias. “We kochten de laatste jaren reeds heel wat aangepaste fietsen en investeerden recent in een elektrisch vlot voor op de kasteelvijver. Dit vlot is toegankelijk voor zowel mobiele als minder mobiele mensen en zorgt ervoor dat iedereen optimaal kan genieten van de kasteelvijver.”

“ Dit jaar gaat de opbrengst van het sportweekend naar de aankoop van elektrische gocarts. We hebben nog de droom om ooit een wandelpad in de boomkruinen aan te leggen en dat opnieuw toegankelijk te maken voor iedereen, maar daarvoor is nog wel wat voorbereidend werk nodig. In tussentijd werken de bewoners graag mee aan het evenement. Ze maken medailles voor de deelnemers, vullen goodiebags enzovoort. Ook op de bevoorradingsposten en aan de bar zullen ze meewerken”.

Goed gevuld weekend

“Voor dit evenement kunnen we rekenen op heel wat helpende handen vanuit de leefgroepen van De Lovie maar ook van familie, vrienden of verenigingen. Met de trailrun op zaterdag en de bekende MBT-Cyclo op zondag bieden we een goed gevuld sportweekend aan, in het unieke kader van kasteelpark De Lovie. Wie zich nog wil inschrijven, kan dit tot en met 6 september via www.delovie.be/sportweekend. Via de Facebook en Instagrampagina ‘sportweekend@delovie’ lossen we geregeld nieuwtjes en leuke foto’s. We hopen alvast op een massale opkomst”, aldus Matthias. (CB)

The post Tiende editie Sportweekend@De Lovie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »

Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop”

Davy en Annick Lauryssen hebben een tweede fietsenwinkel geopend in Sint-Andries. Ondertussen baten ze al twaalf jaar een succesvolle winkel uit in Varsenare. Er is ook een nieuwe webshop en samen zetten ze meer en meer in op fietsleasing.
The post Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terwijl de ene zeer meegaand is, staat de andere op de rem: hierover zullen de gesprekken van De Wever met zijn toekomstige coalitiepartners gaan

Preformateur Bart De Wever (N-VA) zal een weekend lang een-op-eengesprekken voeren met zijn toekomstige coalitiepartners, onder meer over de begroting. Hij moet nog altijd een manier vinden om de socialisten over de streep te trekken. Maar waar zullen die gesprekken met de verschillende partijen precies over gaan? Een overzicht.

Lees meer »