T1 Davy Vercruysse wil stabiele tweedeprovincialer zijn met FC Marke: “Zaterdag vallen de maskers af”

Na precies 30 jaar heeft FC Marke zijn stek in tweede provinciale terug. De groen-zwarten zijn van zins om een stabiele tweedeprovincialer te worden. Sinds Davy Vercruysse als T1 de sportieve lijnen uitzet, heeft FC Marke telkens stappen gezet. Voor dit seizoen houdt Vercruysse het eerder bescheiden.

Vorig seizoen, na een eerder wisselvallige tweede ronde, eindigde FC Marke op de vijfde plaats, en pakte het via de eindronde zijn ticket voor tweede provinciale. In het tussenseizoen versterkte Marke zich met tien spelers: Robbe Pattijn (Kluisbergen), Lucas IJserbijt (RC Lauwe), Mathieu Demeyere (Deerlijk), Mathias Cottenier (Moorsele), Fries Lavaert (Wevelgem), Nick Ennaert (Jong Zulte), Laurent Debraine (Avelgem) en Mike Vermeulen (Jong Helkijn), Arne en Tibo Naessens (RC Lauwe). De kwikzilveren Thomas Menghis kon men niet houden. Hij stapte over naar Ingelmunster.

Probleemloos seizoen

Na een wisselvallige voorbereiding wachten de groen-zwarten met spanning af wat de eerste wedstrijd op Lendelede zal brengen. “Tegen de kampioen van vorig seizoen”, voegt Davy Vercruysse eraan toe. “Op de tweede speeldag krijgen we Ingelmunster, ook een bekende, over de vloer. Het zou schitterend zijn mochten we met een vier op zes kunnen beginnen.”

“Maar we moeten bescheiden zijn. Als we niet in de problemen komen, zijn we best tevreden. We mogen niet vergeten dat heel wat van mijn jongens vanuit vierde provinciale meegroeiden. Onze voorbereiding was er een met ups en downs. Tegen de tweedeprovincialers Beveren-Leie, Bissegem en Zwevegem trokken we telkens aan het kortste eind. Niet abnormaal, want van Bissegem en Zwevegem verwacht ik dat ze zullen meedoen voor de prijzen.”

“Trouwens, aan de resultaten van in de voorbereiding hecht ik niet zoveel belang. Pas dit weekend gaat het om de knikkers. Dan zullen de maskers af vallen. Terwijl we de vorige seizoenen telkens voor een top vijfplaats gingen, moeten we deze keer met meer bescheiden ambities aan de aftrap komen. Als we een rustig seizoen, zonder degradatieproblemen kunnen volmaken, zal je niemand hier horen mopperen”, besluit Davy Vercruysse.

Zaterdag 2 september om 19 uur: FC Lendelede FC Marke.

The post T1 Davy Vercruysse wil stabiele tweedeprovincialer zijn met FC Marke: “Zaterdag vallen de maskers af” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Davy Vanlommel, de geïnterneerde die zich nooit zomaar bij de zaken neerlegt, dagvaardt gevangenis wegens nachtlawaai

Meer dan zeventien jaar al is Davy Vanlommel uit Mol geïnterneerd wegens stalking. “Ze willen mij hier levenslang houden”, meent hij. Niet dat Vanlommel het zichzelf gemakkelijk maakt: hij weigert residentiële behandeling en ontsnapte vorig jaar nog tijdens een begeleid penitentiair verlof. Maar anders dan veel geïnterneerden die door Justitie in de vergeetput worden geduwd, legde Vanlommel zich nooit bij

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”

Stad Roeselare opende donderdag feestelijk een derde plekje waar honden vrij kunnen ravotten. De recreatieve zone aan de uitkijktoren aan het Sterrebos, die inmiddels werd verworven door de stad, werd uitgebreid met een hondenloopweide. “Een voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”, klinkt het.
The post Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van

Lees meer »

Britse stemhokcultuur

Groot-Brittannië trekt naar het stemhokje, wellicht om er zich af te keren van Richi Sunaks beleid en om Labour een historische zege te schenken. Bijgevolg zijn de polling stations dé plek waar de kiezer welgekomen is.

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »

‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck

In Creatief Huis Leen Harinck in de Vlamingstraat 17 in Poperinge kan je op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli het evenement ‘Vrouw zijn’ bijwonen.
The post ‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »