Markant start nieuw werkjaar met volle goesting

Het nieuwe werkjaar van Markant Gits gaat binnenkort van start. “Op 18 september houden we onze eerste bijeenkomst, met een hapje en drankje terwijl een zanger voor de ambiance zorgt”, vertelt Greet Saelens. Iedereen is welkom.

“We houden de eerste activiteit bewust laagdrempelig, zodat iedere vrouw die interesse heeft een kijkje kan komen nemen”, aldus Saelens. “We voorzien maandelijkse gevarieerde activiteiten, zodat er voor elk wat wils is. Zo staan er enkele creatieve workshops, een bedrijfsbezoek aan Roularta, een initiatie linedance en zelfs een opfrissingscursus over de wegcode op het programma.”

Markant richtte zich vroeger eerder op zelfstandige onderneemsters, vandaag wil de vereniging iedereen verwelkomen.

“Met onze activiteiten proberen we een gezellig samenzijn te creëren in een ongedwongen sfeer. Op 13 december organiseren we bijvoorbeeld ‘Aan tafel met…’ waarbij we mensen zoals een vrijwilliger, een dokter, iemand uit het gemeentebestuur… uitnodigen om in gesprek te gaan rond maatschappelijke thema’s. We blijven zoveel mogelijk in en rond de gemeente bij de organisatie van de activiteiten. Wie lid wil worden van onze vereniging, vindt alle info op onze Facebookpagina en betaalt vijftig euro voor een volledig werkjaar. Er is momenteel ook een ledenactie waarbij nieuwe leden bij inschrijving een waardebon van tien euro ontvangen die ze kunnen inwisselen bij een Markante Zaak in de gemeente”, aldus het bestuur van Markant Gits. (EVG)

[email protected].

The post Markant start nieuw werkjaar met volle goesting is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.
The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest

De kieslijst van Vlaams Belang Zedelgem is bijna volledig, kondigde de partij tijdens haar tuinfeest aan. De 27 vertrouwde en nieuwe kandidaten willen de straat op en luisteren naar wat anders kan. Op 13 oktober verwacht Vlaams Belang een zetelwinst, voor meer inspraak voor de Zedelgemnaar.
The post Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest appeared first

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Met de schrik vrij: Messi mist in strafschoppenreeks, maar ‘Dibu’ Martínez loodst Argentinië toch naar halve finale

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Volg al het nieuws en alle uitslagen op de voet in deze liveblog!

Lees meer »

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Opnames MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide: “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”

Net op het moment dat de Rode Duivels speelden tegen Frankrijk begonnen de opnames van MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide. “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”, zei een artiest backstage tegen ons. En inderdaad, sommigen volgden op hun gsm de voetbalwedstrijd, maar toch was er veel volk tijdens deze opnames. Het begon langzaam,

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »