Israëlische politie opent vuur op Eritrese demonstranten: minstens 150 gewonden

In de Israëlische kuststad Tel Aviv hebben zaterdag honderden Eritrese migranten tegen hun regering geprotesteerd voor de Eritrese ambassade, voordat Israëlische ordehandhavers zijn tussengekomen. Bij de botsingen tussen de Eritrese migranten en de Israëlische politie zijn minstens 150 mensen gewond geraakt.

Meer krantenkoppen in België

Luc Steeno zingt 35 jaar later “Ik Mis Je Elke Dag’ nog eens op het podium van ‘Tien om te Zien’ in Westende: “Het publiek dat kijkt, is nog altijd ONS publiek”

In maart 1989 stond Luc Steeno in het Globe Show Center in Denderleeuw voor een opname van ‘Tien om te Zien’. Toen zong hij ‘Ik Mis Je Elke Dag Een Beetje Meer’, waarmee hij maar liefst in die periode 22 keren dit liedjesprogramma haalde. Op woensdag 17 juli stond Luc terug met dezelfde song op het TOTZ-podium aan de Rotonde

Lees meer »

Britse toeriste zwemt topless in Italiaanse fontein

Een Britse vrouw heeft voor heel wat ophef gezorgd op sociale media. De toeriste was op reis in Italië en besloot een verfrissende duik te nemen in het water van een fontein in Firenze. Ze deed dat met niets anders dan een onderbroekje aan. “Respect voor ons cultureel erfgoed is ver te zoeken”, klinkt het onder andere.

Lees meer »

KV Kortrijk haalt verdedigende middenvelder in Japan

KV Kortrijk versterkt zich met de verdedigende middenvelder Tomoki Takamine. De 26-jarige Japanner ondertekent een contract bij KVK tot juni 2027. Dat hebben de Kerels dinsdag gemeld.
The post KV Kortrijk haalt verdedigende middenvelder in Japan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste F-16’s in Oekraïne aangekomen

De eerste F-16-gevechtsvliegtuigen zijn aangekomen in Oekraïne, zo bericht het nieuwsagentschap Bloomberg op gezag van anonieme bronnen. Volgens die bronnen zou het gaan om een klein aantal toestellen.

Lees meer »

Toeriste zorgt voor ophef nadat ze halfnaakt in fontein duikt in Firenze

Bewoners van Firenze zijn de vele toeristen in hun stad beu. Nog geen twee weken geleden klauterden toeristen op een standbeeld in Borgo San Jacopo om te doen alsof ze er seks mee hadden, en ook afgelopen weekend zorgde een toeriste voor verontwaardiging. Beelden tonen hoe een vrouw halfnaakt in een fontein zwemt en anderen zelfs uitnodigt om hetzelfde te

Lees meer »

Celstraf voor vijftiger die politie bestookt met nodeloze oproepen en facturen in brand steekt: “We weten niet meer wat we met hem moeten aanvangen”

Een 54-jarige man uit Gistel is veroordeeld tot een celstraf van 11 maanden met uitstel voor belaging en afzetterij. Voor brandstichting ging de vijftiger maandagochtend vrijuit. Philippe H. bestookte tussen maart en november 2023 de politie en hulpdiensten met nodeloze oproepen. “Ter plaatse bleek er telkens niets aan de hand”, stelde procureur Saskia Schepens. “De beklaagde was gewoon dronken.”

Lees meer »

Extreemlinkse president Maduro opnieuw verkozen in Venezuela, maar oppositie betwist resultaat

In Venezuela zou de zittende president Nicolás Maduro de presidentsverkiezingen gewonnen hebben. Dat meldt de Nationale Kiesraad nu ongeveer 80 procent van de stemmen geteld zou zijn, maar de oppositie claimt dat die uitslag niet klopt. De extreemlinkse en autoritaire Maduro zou 51 procent van de stemmen gehaald hebben, terwijl het bij oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia om slechts 44 procent

Lees meer »