FC Aalbeke start opnieuw ambitieus in 3de provinciale C: “We gaan er weer vol voor”

De speeltijd is voorbij. Vanaf dit weekend wordt er opnieuw gestreden voor de knikkers. FC Aalbeke begint er zondag aan op het veld van OG Stasegem dat met een volledige nieuwe ploeg aan de aftrap komt. De Blauwe Uilen hebben de hoop op een promotie naar tweede provinciale nog niet opgegeven, willen met een overwinning het nieuwe seizoen inzetten.

Vorig seizoen leek FC Aalbeke op weg naar de titel. Tot de blauw-witte motor aan het sputteren ging en de Blauwe Uilen hem niet meer op het gewenste toerental kregen. Aalbeke moest zich uiteindelijk met een tweede plaats en een eindrondeticket tevreden stellen. Maar de promotie naar tweede moesten ze aan Ingelmunster en Marke laten. Een dikke streep door de Aalbeekse rekening.

Maar Aalbeke heeft de hoop op een promotie nog niet opgegeven. Met nieuwbakken trainer Cedric Renard, die Rodrigue Derycke aan het sportieve roer kwam vervangen, hopen de Blauwe Uilen dat het dit seizoen een schot in de roos wordt.

Nieuw enthousiasme

De ontgoocheling om de gemiste titel en promotie was groot bij Aalbeke. Ondertussen heeft die plaatsgemaakt voor nieuw enthousiasme.

“We gaan er opnieuw vol tegenaan”, maakt sportief verantwoordelijke Gaël Agneray een vuist. “Het zit ons uiteraard nog hoog dat wij als tweede van het algemeen klassement en na het winnen van twee periodetitels ons huiswerk in derde moeten overmaken terwijl Ingelmunster en Marke, met heel wat minder adelbrieven, de stap naar tweede mochten zetten.”

“Van Voetbal Vlaanderen kreeg ik een uitnodiging in de bus om op dinsdag 18 september op hun hoofdzetel in Strombeek-Bever mijn voorstellen om de competitiestart enkele weken op te schuiven. We zullen er mijn voorstel om de eerste wedstrijden van de Croky Cup met ploegen van hetzelfde district te laten spelen nader bespreken.”

“En ik heb nog enkele ideeën die ik daar aan de man zal brengen. Bij Voetbal Vlaanderen zal ik niet alleen de kaart trekken van Aalbeke, ik wil er ook de spreekbuis zijn van alle West-Vlaamse clubs. Hopelijk krijg ik van hen dan ook de nodige respons”, besluit Gaël Agneray.

Zondag 3 september 15 uur: OG Stasegem-FC Aalbeke.

The post FC Aalbeke start opnieuw ambitieus in 3de provinciale C: “We gaan er weer vol voor” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn

Tijdens een spoedinterventie is snelheid cruciaal. Om patiënten nog vlotter en correcter te helpen, kan de AZ Zeno-MUG nu gebruikmaken van de Vscan: een draagbaar echotoestel waarmee de arts real-time echobeelden maakt op de plaats van het incident.
The post MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »