Eerste schooldag voor directeur Els Tack: “23 jaar in de klas gestaan”

Vrijdag 1 september start Els Tack (45) uit Roeselare aan een nieuw hoofdstuk in haar professioneel leven. Ze ruilt haar job als leerkracht in voor de functie van directeur in de basisschool De Sprong in Waardamme.

Directeur Els Tack volgde na haar opleiding Kleuteronderwijs een opleiding Lager Onderwijs. Ze gaf al 23 jaar les, waaronder aan de Freinetschool en de basisschool in Roeselare. Eind vorig schooljaar rondde ze de driejarige DHOS-opleiding in Brugge af. Daarna kreeg ze al snel de functie van directeur aangeboden. “Ik was op reis toen ik een telefoontje kreeg met het goede nieuws”, vertelt Els. “Mijn eerste reactie was meteen positief. Ik was erg blij dat ik naar De Sprong mocht, een fantastische school in Waardamme. Na een wandeling aan het strand hebben we ons toch even op een terrasje gezet om even te klinken op deze nieuwe uitdaging”, blikt ze terug.

Samen school maken

“Na 23 jaren in de klas is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik werk heel graag met kinderen, maar ook met het team samen school maken spreekt me aan. Het eerste contact met De Sprong was kort daarna meteen ook een kennismaking van het lerarenkorps en de medewerkers. De vorige directeur, Kristof, gaf me al heel wat info door. Ik ben dankbaar voor zijn hulp. Ik heb het gevoel dat ik in een topteam terecht ben gekomen. Ik mocht al heel wat nieuwe mensen leren kennen. Het is fantastisch hoe spontaan iedereen is. Je voelt je er al heel snel thuis. Die warme sfeer op school wil ik heel graag behouden. Samen met het team maken we er vast en zeker een fijn en leerrijk schooljaar van.”

Luisteren

Dinsdag 29 augustus kreeg directeur Els de kans om verschillende ouders en kinderen te leren kennen tijdens het kom- en kijkmoment op school. Met de komst van de nieuwe directeur zal er buiten een nieuw gezicht niet veel veranderen in De Sprong. Els Tack wil eerst en vooral luisteren naar het team, de ouders en de kinderen en samen met hen school maken. “Ik ben ervan overtuigd dat De Sprong een geweldige school is met heel veel troeven. Er werden de voorbije jaren verschillende vernieuwingen doorgevoerd. Deze zijn heel waardevol. Laten we het goede zeker behouden en verder verankeren op de school”, besluit Els. (Geert Stubbe)

The post Eerste schooldag voor directeur Els Tack: “23 jaar in de klas gestaan” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix

Koen Van Hout wordt de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix in Knokke. Hij brengt 25 jaar ervaring mee van de Mercedes Group, waar hij diverse functies bekleedde in marketing, sales, aftersales, logistiek en algemeen management.
The post Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit

Na 29 mooie jaren bij basisschool ’t Klavertje, gaat juf Carine Cabooter (64) straks met pensioen. Maar eerst kreeg ze deze week nog een passend afscheid.
The post Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonge oplichters die zich op sociale media voordeden als escortes krijgen celstraffen tot 3 jaar met uitstel

De 13 jonge oplichters die zo’n 380 mannen hebben opgelicht kennen hun straf. De correctionele rechtbank in Gent heeft verschillende van de jonge beklaagden veroordeeld voor onder andere oplichting, diefstal en valsheid in informatica. 4 leden van de bende werden vrijgesproken. Met valse profielen van knappe vrouwen schreef de bende duizenden mannen aan, ze konden zo in totaal 225.000 euro

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende

Flanders Classics zal in opdracht van Toerisme Oostende vzw het Wereldkampioenschap Cyclocross 2027 in Oostende organiseren. Dit evenement zal plaatsvinden op 29, 30 en 31 januari 2027 en belooft een unieke ervaring te worden, die verder de internationale reputatie van Oostende zal versterken.
The post Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »