Belofte Robbe Marchand kiest voor wielerploeg Deschacht-Hens-Maes: “Ik zal hier alle kansen krijgen”

Robbe Marchand (17) maakt komend veldritseizoen zijn debuut bij de beloften. De Houthulstenaar maakt daarvoor de overstap naar Deschacht-Group Hens-Containers Maes. Vorig seizoen veroverde Marchand zijn eerste selectie voor de nationale ploeg en hij presteerde deze zomer ook uitstekend op de weg in zijn laatste seizoen als junior.

Marchand kwam dit seizoen uit voor Cyclocross Team MJ Wood, waar hij in het veld meerdere podiumplaatsen vergaarde, onder andere in de Superprestiges van Niel en Middelkerke. Ook op de weg verging het hem uitstekend. Met het nieuwe veldritseizoen in zicht werd bekendgemaakt dat de renner uit Houthulst de overstap maakt naar Deschacht-Hens-Maes, het team van onder anderen profs Corné van Kessel en Daan Soete. “Ik was zelf op zoek gegaan naar een ploeg om de overstap te maken naar de beloften”, legt Marchand uit.

Topsportstatuut

“Een ploeg waar ik stappen vooruit zou kunnen zetten als renner en mezelf kon ontwikkelen. Deschacht-Hens-Maes is natuurlijk een bekende naam in het veldrijden. Toen ik te horen kreeg dat ik er een contract van twee jaar mocht tekenen, was ik dan ook uiterst tevreden”, vertelt hij trots.

Marchand had diverse redenen om te kiezen voor het project van Deschacht-Hens-Maes. “Het is een overzichtelijke ploeg met een duidelijke visie en bovendien ook een hechte groep. Dat laatste sprak mij zeer aan, het vriendschappelijke dat in de ploeg zit. Ik ken mijn nieuwe ploeggenoot Ferre Urkens ook al langer. We koersen al geruime tijd samen en het is leuk dat we nu in dezelfde ploeg kunnen rijden. Ook dat heeft meegespeeld in mijn keuze.”

Eind deze maand viert Marchand zijn 18de verjaardag. Naast de overstap naar de beloften zet hij dit jaar ook de stap naar het hoger onderwijs. “Ik zal in Brugge aan de KU Leuven de richting bachelor in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie volgen. Om mijn studies te combineren met het wielrennen heb ik een topsportstatuut aangevraagd en gekregen. Ik zal een langere periode nodig hebben om mijn diploma te behalen, maar kan op deze manier mij vol toeleggen op mijn sport en mijn studies.”

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is intussen in volle gang. In september beginnen de eerste crossen al. “Deze week heb ik kennis kunnen maken met de ploeg. Van 5 tot 8 september staat er nog een kleine stage ingepland en dan is het focussen op het seizoensbegin.”

Voor de Houthulstenaar begint het seizoen op 17 september in Nederlands Limburg. “De Kleeberg Challenge zal mijn eerste wedstrijd worden. Ongetwijfeld een spannend moment.”

Als eerstejaarsbelofte zal Marchand zich moeten aanpassen aan het nieuwe deelnemersveld. “Ik krijg alle vrijheid van de ploeg om te kunnen experimenteren dit seizoen. Mijn eerste jaar als belofte zal vooral een leerschool zijn. Het zal ontdekken worden waar mijn sterktes en zwaktes liggen op dit niveau en waar we naartoe zullen moeten werken. Het is daarom nog even afwachten hoe ik mijn programma zal indelen dit seizoen, in samenspraak met de trainers. Bovendien zal ik moeten ondervinden hoe ik het best een wedstrijd kan voorbereiden, hoe ik moet toeleven naar een crossdag, maar ik heb een goed team rond me die me daarin kan begeleiden. Ik hoop ook veel te kunnen opsteken van de profs in onze ploeg. Van hun ervaring moet als jonge renner profiteren om allerlei zaken op te pikken.”

Geen druk

Zal deze nieuwe ploeg voor extra bewijsdrang zorgen bij Marchand? “Ik voel zeker geen druk om te moeten presteren, integendeel. Ik zal alle kansen krijgen en ben ontzettend blij dat ik dit seizoen de kleuren van het team mag verdedigen.” (loïc richet)

The post Belofte Robbe Marchand kiest voor wielerploeg Deschacht-Hens-Maes: “Ik zal hier alle kansen krijgen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »