Wesly looft beloning uit voor gouden tip die leidt naar dieven die miniatuurmotor stelen van graf van zijn broer: “Dit doet ons heel veel verdriet”

Dieven hebben in Oostende een motortje gestolen van het graf van Kenzy Vyvey. De jongeman kwam vorige zomer om het leven in Middelkerke bij een zwaar verkeersongeval met zijn motor. Zijn broer looft nu een beloning uit aan wie hem naar de dief kan leiden. “Ik hoop dat de dader tot inkeer komt en beseft hoeveel verdriet dit ons doet”, zegt Wesly Vyvey.

Tijdens de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 juli 2022 gebeurde wat niemand ooit had durven denken. Kenzy Vyvey, een 23-jarige jongen in de fleur van zijn leven, verloor de controle over het stuur van zijn motor in Slijpe, bij Middelkerke. Hij kwam bij het zware ongeval om het leven. Zijn familie, een bekende familie uit Oostende, was kapot van verdriet en is dat nog steeds. Ze doen er alles aan om het graf van hun broer, zoon en vader – Kenzy’s vriendin was op het moment van zijn overlijden zwanger van een zoontje – op te fleuren.

Kenzy was een van de jongste kinderen van het gezin. Hij had maar liefst zes broers en vier zussen. “Zijn graf opfleuren is zo wat het enige wat we nog voor hem kunnen doen”, vertelt zijn broer Wesly. “Onze broer was iemand met een hart van goud. Hij zou voor ons hetzelfde doen, moest hij de kans nog hebben. Hij stond bekend als een behulpzame jonge gast. Maar motoren waren, naast zijn vriendin, zijn grote liefde. Die passie was op jonge leeftijd al aanwezig. Hij kende er alles van. Die passie bleef ook groeien. Alleen werd die passie hem uiteindelijk fataal.”

Miniatuurmotor

Op het graf van Kenzy hadden Wesly en zijn zus een kleine motor laten plaatsen in afwachting van een groter stuk die momenteel nog gemaakt wordt. “Mijn zus had het motortje gekocht en daar zijn naam op laten graveren”, vervolgt Wesly. “Voor ons heeft dat een grote emotionele waarde, dat is iets tussen ons en Kenzy. Die motor stond onderaan het graf.”

Dieven vonden er echter niet beter op dan die motor van het graf van Kenzy te stelen. “Het moet tijdens een van de voorbije dagen gebeurd zijn”, weet Wesly. “Ik kan er niet bij dat mensen zoiets willen doen. Dat maakt me echt boos en verdrietig tegelijk. Het is trouwens niet het eerste dat gestolen wordt. Ook bloemen en zelfs iets van zijn zoontje werden al van zijn graf gestolen. Uitspreken over wat ik van mensen die zoiets doen denk, doe ik misschien beter niet.”

Beloning

Wesly en zijn familie hopen dat de dader tot inkeer komt en het motortje gewoon terugplaatst waar hij of zij het heeft gestolen. “We gaan sowieso klacht indienen bij de politie en hopen dat er iets aan gedaan wordt. We zijn lang niet de enige die voorwerpen gestolen zagen worden van het graf van een dierbare. Ik loof alvast een beloning uit aan diegene die de gouden tip heeft die ons naar die motor kunnen leiden. Het mag dan wel een klein object zijn, voor ons heeft die heel veel waarde”, besluit Wesly.

“We begrijpen dat dergelijke diefstal zeer ingrijpend is voor de nabestaanden”, reageert schepen Hina Bhatti (Open VLD), bevoegd voor de begraafplaatsen. We raden mensen die slachtoffer geworden zijn van eender welke diefstal aan om zeker altijd aangifte te doen bij de politie. Medewerkers op de begraafplaatsen, de politie en de gemeenschapswachten houden er altijd een oogje in het zeil. We vragen ook om zaken die financieel waardevol zijn niet achter te laten.”

Wie een tip heeft, kan terecht bij de lokale politie van Oostende of op het nummer 059 44 58 27.

The post Wesly looft beloning uit voor gouden tip die leidt naar dieven die miniatuurmotor stelen van graf van zijn broer: “Dit doet ons heel veel verdriet” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Militaire staatsgreep in Bolivia lijkt afgewend: generaal opgepakt na binnenvallen van presidentieel paleis

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »

Vergeet de 4 dagenweek, Griekenland voert 6-daagse werkweek in

In Griekenland mogen werknemers in bepaalde sectoren vanaf vandaag 6 dagen per week werken. Opvallend, want in heel wat andere Europese landen – ook bij ons – wordt net volop geëxperimenteerd met kortere werkweken. De nieuwe regel geldt voor bedrijven waar nu in principe al 24 op 24 wordt gewerkt, en waar dus heel wat overuren worden gepresteerd of waar

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak Silvia Claes zo goed als alle contact: voormalige actrice werkt nu in een bibliotheek

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Luc Steeno begon in Kursaal Oostende zijn verjaardagsfeest met één lied van Will Tura én ook bijna op het einde zong hij nog één Tura-nummer

In Kursaal Oostende vierde Luc Steeno feest. Inderdaad, Luc werd net 60 jaar en in een organisatie van Blue Sky Concerts vierde hij deze verjaardag met heel wat aanwezigen in de mooie eventzaal van Kursaal Oostende. Luc stond niet alleen op het podium. Ook talrijke collega’s kwamen langs om één of twee liedjes te zingen.
The post Luc Steeno

Lees meer »

Maritt (6) neemt op laatste schooldag afscheid van haar klas, België én haar beste vriendin: “Als ik kon, nam ik Stellatje mee in mijn valies naar Oostenrijk”

Bij het einde van het schooljaar worden wel vaker traantjes gelaten, maar voor Maritt (6) uit Roeselare wordt het afscheid extra zwaar. Als ze straks basisschool De Verrekijker buitenstapt, neemt ze niet alleen afscheid van haar kleutertijd, maar van alles en iedereen. Ook van haar beste vriendinnetje Stella. Komende zaterdag verhuist ze naar Oostenrijk, 1.100 kilometer verderop, waar haar ouders

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaarbegin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Dat schrijven De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Pluspunt voor de consument: de

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

De Tour de France win je in de keuken

03:01 De Ronde van Frankrijk wordt de komende drie weken ook een race naast de fiets. De koers is in de ban van een kennissprint in functioneel eten om te presteren, in de bekende jacht op elk procent winst…

Lees meer »