Vrienden openen nieuwe brasserie Quatre d’Or in Oedelem: “Met vier in dit avontuur gesprongen”

Op de markt van Oedelem werd brasserie Quatre d’Or vorige week feestelijk geopend. Sherlyn Persyn, Benjamin Pasbecq, Sarah Baeten en Timmy De Vrieze, twee bevriende koppels uit Beernem en Assebroek, realiseren daarmee hun droom: een eigen horecazaak uitbaten. “Op drie weken tijd onderging het interieur een metamorfose”, klinkt het.

Voor de zomer was de zaak op de Oedelemse Markt nog ‘Eethuis De Klimop’, maar sinds vorige week hangt er ‘Quatre d’Or’ boven het pand. Drie weken geleden kreeg het viertal de sleutels van hun eigen zaak, waar ze meteen met grondige renovaties startten. “Een nieuwe vloer, een nieuw interieur, verven, de zaak is niet meer te herkennen in vergelijking met vroeger”, legt Timmy De Vrieze uit.

Enkel voordelen

Elk van de vier uitbaters werkte jarenlang in verschillende horecazaken en toen de bevriende koppels op een namiddag bij samenkwamen, ontstond het idee om samen een brasserie te openen. “We zien hier alleen maar voordelen in. Puur praktisch is het gemakkelijker om de zaak met vier te runnen. We namen één iemand in dienst voor de keuken, maar voor de rest doen we heel veel zelf”, gaat Sherlyn Persyn verder.

Indoor speeltuin

In de zaak kan je onder meer terecht voor een cocktail en tapas. “Daarvoor richtten we vooraan een loungehoekje in”, gaat Timmys partner Sarah verder. “Maar evenzeer mikken we op gezinnen met kinderen. Over een aantal weken komt er een gloednieuwe indoor speeltuin”, klinkt het. Op de kaart staan klassieke Franse gerechten met vis en onder meer zes verschillende soorten vlees. “Ik heb jarenlang in de Brugse Vleescentrale gewerkt, vandaar de keuze om onder meer daar op te focussen”, vertelt Benjamin. Daarnaast zijn er ook vegetarische gerechten en serveert het viertal aangepaste gerechten voor kinderen.

“’s Namiddags doen we ook tearoom met de klassiekers en freakshakes voor kinderen”, vult Sarah’s partner Benjamin Pasbecq aan. Op zondag kan je er ook terecht voor een ontbijt. In totaal kunnen in het restaurant tot 75 mensen geserveerd worden. Buiten is er ook nog een terras met plaats voor maximaal 100 mensen. Met ‘Quatre d’Or verwijzen de uitbaters naar zichzelf, want wij zijn “de gouden vier”, lacht Benjamin.

Meer informatie via www.quatredor.be

The post Vrienden openen nieuwe brasserie Quatre d’Or in Oedelem: “Met vier in dit avontuur gesprongen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »