Vijf nieuwe onderwijsrichtingen scoren meteen in Athena High School in Oostende

De start van het nieuwe schooljaar is bij GO! Scholengroep Stroom goed ingezet. In het vijfdejaar van de ‘highschool’ Athena in de Spilliaerstraat zijn er vijf nieuwe richtingen. “Die zorgen er mede voor dat Oostende een zeer aantrekkelijke onderwijsstad is”, luidt het.

“Door de onderwijsvernieuwingen zijn er aantal nieuwe richtingen bij gekomen en wij kozen ervoor om in de derde graad vijf nieuwe richtingen aan te bieden”, zegt directeur Berlinda Willaert van Athena High. Deze school in de Spilliaerstraat verzorgt het onderwijs in de derde graad en biedt doorstroomrichtingen aan. De nieuwe opleidingen zijn: bedrijfswetenschappen, moderne talen en taal- en communicatiewetenschappen, mechatronica en technologische wetenschappen. Deze laatste twee richtingen kaderen in het STEM-onderwijs.

Focus op één specialiteit

Berlinda Willaert : “Er was nood aan want de huidige ASO-richtingen zijn tweepolig waarbij leerlingen voor twee deelgebieden sterk moesten zijn. Met deze nieuwe richtingen focussen we op één bepaalde specialiteit.” Er is belangstelling want meer dan 60 van de 240 leerlingen in het vijfde jaar kozen al voor één van de die nieuwe richtingen in Athena. Paul Seghers koos bewust voor de richting talen : “Ik heb een talent voor talen, spreek Engels als moedertaal, heb veel interesse in Duits en Spaans en pik graag de extra uren Nederlands en Frans mee. Met een grote talenkennis kan ik later veel aanvangen.”

Grote aantrekkingskracht

“We zien dat heel wat scholen, zoals Athena, zich creatief opstellen en aan de slag gaan met de mogelijkheden. Nieuwe studierichtingen zorgen voor meer keuze bij de jongeren”, zegt onderwijsschepen Natacha Waldmann (Groen). “We trekken jongeren aan van in en buiten de stad. Er zijn in alle Oostendse middelbare scholen 6185 leerlingen en 1.795 leerlingen of 29 procent van hen komt uit omliggende gemeenten. De aantrekkingskracht van de Oostendse scholen is groot.”

Oostende steunt de scholen ook : “We hebben verschillende projecten die we 6 jaar lang aanbieden omdat zo elke school op zijn eigen tempo kan werken, eigen accenten legt of een eigen pedagogisch project heeft. We willen hen kansen geven om dat ten volle uit te rollen.”

The post Vijf nieuwe onderwijsrichtingen scoren meteen in Athena High School in Oostende is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon tijdens expo Metal Arts in Tielt: “Mensen glimlachen als ze mijn beelden zien”

In de voorhal van het stadhuis van Tielt kan je momenteel de tentoonstelling Metal Art gaan bezichtigen. Dit initiatief van de Tieltse Perskring, in samenwerking met stad Tielt, brengt vijf metaalkunstenaars van eigen bodem samen. Een van hen is Jean-Pierre Belaen, die van beeldhouwen met brons en koper zijn handelsmerk heeft gemaakt.
The post Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Belgisch biotechbedrijf doet belangrijke ontdekking in strijd tegen Alzheimer: “Deze moleculen kunnen geheugen en hersenactiviteit verbeteren”

Het Leuvense reMYND heeft een belangrijke ontdekking gedaan in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende oorzaak van dementie. Het biotechbedrijf richt zich op het bestrijden van hersenziekten. De wetenschappers hebben kleine moleculen ontdekt die de symptomen kunnen verlichten en de ontwikkeling van de ziekte kunnen afremmen. En dat zonder de normale hersenfuncties te beïnvloeden. Hun bevindingen

Lees meer »