Van 1B naar Champions League: Novatus Miroshi ruilt Zulte Waregem in voor Shakhtar Donetsk

Novatus Miroshi heeft vrijdag een opvallende transfer gerealiseerd. De Tanzaniaanse verdediger ruilt 1B-club Zulte Waregem in voor de Oekraïense kampioen Shakhtar Donetsk, een van de tegenstanders van Antwerp in de groepsfase van de Champions League.

Miroshi, die zaterdag zijn 21ste verjaardag viert, wordt voor een seizoen gehuurd van Zulte Waregem, waar hij nog een contract tot medio 2025 heeft. Essevee nam hem vorige zomer pas over van het Israëlische Maccabi Tel Aviv. De Tanzaniaan was vorig seizoen een vaste basisspeler in Waregem. Hij speelde er 36 officiële duels, maar kon de club niet behoeden voor degradatie uit de Jupiler Pro League. In de Challenger Pro League viel hij de voorbije weken twee keer in.

The post Van 1B naar Champions League: Novatus Miroshi ruilt Zulte Waregem in voor Shakhtar Donetsk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar”

Het Engelpark in Ichtegem opende eind juni voor het vijfde jaar op rij officieel de deuren. Wat in 2020 begon als een gedurfd kleinschalig project is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het zomeraanbod voor kinderen.
The post Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar” appeared first

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

“Niet meteen wat je verwacht van een man die democratie hoog in het vaandel draagt.” Greet De Keyser over Biden die alleen wil wijken “als de Almachtige Heer het hem zou vragen”

Onze verslaggeefster in de VS, Greet De Keyser, keek naar het interview van president Joe Biden op zender ABC en hoorde hem vastberaden zeggen dat hij er niet aan dénkt om uit de race naar het presidentschap te stappen. Dat ondanks zijn belabberde debat met tegenkandidaat Donald Trump. Kon Biden iets rechtzetten in zijn eerste interview na die afgang, die

Lees meer »