Thuiszorgorganisatie i-mens houdt zomerbijeenkomst voor de vrijwilligers: “Op die manier onze waardering uiten voor hun inzet”

Tijdens de jaarlijkse zomerbijeenkomst van thuiszorgorganisatie i-mens regio Kortrijk werden de vrijwilligers getrakteerd op een broodjesmaaltijd. “We willen op die manier onze waardering uiten voor hun inzet”, zegt verantwoordelijke Charlotte Beerlandt. “Zo kunnen ze ook elkaar beter leren kennen en ervaringen uitwisselen.”

De onafhankelijke thuiszorgorganisatie i-mens werkt samen met vrijwilligers over heel Vlaanderen die zowel dag- als nachtoppas aanbieden bij mensen thuis. Ook niet-dringend vervoer wordt aangeboden. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers die werken in kinderdagverblijven of assistentiewoningen. “We zetten ze in de bloemetjes en tonen zo onze waardering. Zo kunnen ze ook elkaar beter leren kennen en ervaringen uitwisselen. Vrijwilligers zijn een zeer belangrijke schakel tussen de mantelzorgers en de professionele hulpverleners.”

“Er gewoon zijn, betekent al zoveel”

Fernand Buyse (75) werkt drie dagen in de namiddagopvang en enkele dagen in de nachtopvang. “De dame van 96 waar ik voor zorg, is moeilijk te been en kan niet alleen naar bed. Ik help ze. Ik gebruik een flatje in hetzelfde gebouw en ben snel ter plaatse als er iets is. Zij draagt een armbandje en kan alarm slaan mocht er iets misgaan. Dat wil ook zeggen dat je alert moet blijven, want het blijft wel degelijk in je onderbewustzijn hangen. Andere mensen houd ik gezelschap of help hen met oog- of neusdruppeltjes of eten en drinken”, vertelt Fernand.

“We zijn er voor hulp te bieden, daarvoor doe je het. Er gewoon zijn, betekent al zoveel. Die mensen zijn zo dankbaar. Je krijgt daar zoveel voor in de plaats. Ik voel me daar goed bij en het geeft voldoening. Ik wil nog lang mensen helpen.”

Nog veel vrijwilligers nodig

Als vrijwillige dagoppas zorg je vooral voor toezicht en gezelschap. Je kan samen met de klant wandelen, boodschappen doen, op uitstap gaan, gezelschapsspelletjes spelen of bijpraten bij een kop koffie. Als vrijwillige nachtoppasser slaap je in bij iemand thuis. Je ondersteunt bij het slapen gaan, houdt ‘s nachts een oogje in het zeil, begeleidt bij een toiletbezoek, helpt met het ontbijt, … de specifieke taken zijn afhankelijk van de zorgsituatie. Als vrijwillige chauffeur vervoer je mensen die zelf niet of tijdelijk met de auto kunnen rijden of het openbaar kunnen nemen. Je brengt ze met je eigen wagen van en naar hun medische afspraak. Indien nodig help je ze in- en uitstappen en begeleid je ze van de auto tot bij hun afspraak. Bij interesse kan je terecht op [email protected] of 056 266 136.

The post Thuiszorgorganisatie i-mens houdt zomerbijeenkomst voor de vrijwilligers: “Op die manier onze waardering uiten voor hun inzet” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »

Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken

28 juni 2024 was de laatste schooldag voor Tine Vanhauwaert, Martine Vervaecke en Manuela Debaere. De twee kleuterjuffen en de leerkracht lichamelijke opvoeding trekken na zowat een hele carrière in de Basisschool Moorsele (BAMO) de schooldeur voorgoed achter zich dicht.
The post Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering, onder leiding van premier Dick Schoof, officieel van start na eedaflegging bij koning 

Vandaag legt de nieuwe Nederlandse regering de eed af. Het kabinet, onder leiding van de partijloze minister-president Dick Schoof, wordt beëdigd door koning Willem-Alexander. Dat gebeurt in Paleis Huis ten Bosch, het woonpaleis van de koning in Den Haag. Na bijna 14 jaar bewind van Mark Rutte, de langstzittende premier in de Nederlandse geschiedenis, komt er een nieuwe ploeg aan

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede geschorst na veroordeling wegens belangenneming

Ward Vergote, de liberale burgemeester van Moorslede, wordt voor de rest van de legislatuur geschorst uit zijn functie. Dat is vernomen op het kabinet van Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Het gaat om een grove nalatigheid en strookt niet met de voorbeeldfunctie die een burgemeester heeft”, zegt de minister.
The post Burgemeester Ward Vergote van

Lees meer »