Ruzie tussen twee fietsers in Stene loopt uit de hand: poging tot doodslag volgens onderzoeksrechter

De onderzoeksrechter heeft een 37-jarige man aangehouden voor poging tot doodslag nadat twee fietsers zondag verwikkeld geraakten in een conflict in Oostende. Daarbij deelde de 37-jarige man enkele vuistslagen uit aan de andere fietser.

Het incident speelde zich om 14 uur af op de kruising van de Pensjagerstraat en de Rosmolenstraat in de wijk Stene. Een 67-jarige fietser wees een andere fietser erop dat de verkeerssituatie in de Pensjagerstraat gewijzigd werd. De zestiger reed daarbij de dertiger achterna waarop het tot een discussie kwam, die uiteindelijk escaleerde. Beide fietsers kwamen daarbij ten val.

Poging tot doodslag

De 37-jarige fietser haalde daarbij uit naar de zestiger en sloeg hem een twintigtal keer met zijn vuist. De oudere fietser liep daarbij verwondingen op aan zijn oogkas. Een getuige kon beide partijen uiteindelijk uit elkaar halen in afwachting van de komst van de politie. Die pakte de dertiger uiteindelijk op en informeerde het parket. De onderzoeksrechter liet de man ondertussen aanhouden voor poging tot doodslag. De zestiger, een man uit Oudenburg, is minstens een week werkonbekwaam.

The post Ruzie tussen twee fietsers in Stene loopt uit de hand: poging tot doodslag volgens onderzoeksrechter is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ongewoon boos en ontgoocheld na tweede sprintnederlaag op rij: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

Volgens de exitpolls wint de Britse oppositiepartij Labour de Britse parlementsverkiezingen met overwicht. De partij van Keir Starmer zou maar liefst 410 van de 650 zetels in het parlement kunnen claimen. De Tories van premier Rishi Sunak volgen op ruime afstand en zakken weg tot 131 zitjes. De Liberal Democrats gaan van 11 naar 61 zetels. Reform UK, de nieuwe

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »