Oekraïne ontwikkelt eigen raket die doel kan raken op 700 kilometer: Moskou daarmee binnen bereik

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft gezegd dat “een in Oekraïne geproduceerd langeafstandswapen” met succes een doel geraakt heeft 700 kilometer verderop. Als dat waar is, zou Oekraïne tot diep in Rusland kunnen toeslaan. Zelfs Moskou ligt binnen dat bereik.

Meer krantenkoppen in België

Hoe het Verenigd Koninkrijk in duizelingwekkend tempo in economische miserie is geraakt

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen vandaag. Hier schetst hij een bijzonder schrijnend beeld van de

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Stadskoor Kortrijk in volle opbouw: “Iedereen is welkom, je moet enkel graag willen zingen”

Hoe zou het nog zijn met het Kortrijkse Stadskoor? “Alles goed en wel en in volle verdere opbouw”, zegt drijvende kracht Diederik Glorieux, een Kortrijkse componist. “Om elk op hun eigen manier – met een eigen verhaal, taal of melodie – het geluid van de stad Kortrijk te weerspiegelen.”
The post Stadskoor Kortrijk in volle opbouw: “Iedereen is welkom,

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »