Kristof Notredame (45) is wellicht oudste speler in provinciaal voetbal: “Als het kan, speel ik tot mijn vijftigste”

De voorbereiding bij derdeprovincialer GS Voormezele is niet vlekkeloos verlopen. Ongetwijfeld het gevolg van de vele afwezigen op training, door allerlei omstandigheden. Op één speler kon coach Gerdy Saelens wel altijd rekenen: ouderdomsdeken Kristof Notredame, die op zijn 45ste nog altijd in het hart van de defensie staat.

“Ik merk dat er sinds covid veel veranderd is bij de opvattingen van bepaalde spelers”, vertelt Kristof Notredame. “Toen ik nog jong was, was iedereen al op vakantie geweest als de voorbereiding bij de clubs begon. Nu vertrekt men nog in juli en augustus, waardoor bij veel provinciale ploegen de voorbereidingen in de war worden gestuurd. Sommige clubs moesten zelfs forfait geven wegens spelerstekort. Gelukkig was dat bij Voormezele niet het geval. We zijn wel pas sinds half augustus compleet.”

17 clubs in 31 jaar

Kristof was een laatbloeier in het voetbal. “Mijn eerste favoriete sport was eigenlijk zwemmen. Van mijn vierde tot veertiende trainde ik bijna iedere dag, en met resultaat want ooit was ik in mijn categorie Belgisch kampioen op de honderd meter schoolslag. Toen mijn ‘apenjaren’ waren aangebroken, koos ik voor voetbal. Ik heb me als veertienjarige zelfs ingeschreven zonder medeweten van mijn ouders. Twee seizoenen later maakte ik al mijn debuut bij de eerste ploeg; uiteindelijk heb ik het tot in vierde klasse geschopt. In de 31 jaar die ik nu actief ben als voetballer heb ik zeventien clubs gehad. Dat komt omdat ik altijd het hoogst haalbare uit mijn carrière wilde en wil halen. Mijn mooiste tijden beleef ik nu bij Voormezele, waar vriendschap troef is. Maar Club Roeselare en het gezellige Rodenbachstadion ga ik ook niet vlug vergeten.”

“Ik zal zeker nog niet stellen dat Voormezele mijn laatste club is”

Ondanks zijn 45 jaar is Kristof nog lang niet van plan om te stoppen. “Ik ben het voetbalspelletje nog niet beu. Als mijn conditie het toelaat en ik gespaard blijf van ernstige blessures, dan wil ik ermee doorgaan tot mijn vijftigste. Ik zal dus zeker nog niet stellen dat Voormezele mijn laatste club is. Als er een ploeg van hogerop contact opneemt in de volgende jaren, dan ga ik zeker eens praten, maar de kans daartoe wordt natuurlijk met de dag kleiner.”

Ambities

Gold Star is dit seizoen een van de nieuwkomers in derde provinciale, na promotie via de eindronde. Met welke ambities? “Met deze kern moeten we in de eerste acht kunnen eindigen. Als het wat minder is, zal ik ontgoocheld zijn, en wellicht velen met mij. We zijn goed versterkt in alle linies, en de kern is ruimer geworden. Dat betekent een grotere concurrentie en daardoor wellicht ook betere resultaten. Dat wil nu niet zeggen dat we zullen kunnen wedijveren met ploegen als Beselare en Dikkebus. Die hebben echt ervaring binnengehaald om constant in de top mee te draaien en zelfs voor de titel te gaan. Zelf verwacht ik ook veel van een gevestigde waarde als VP Gits. Met hun nieuwe coach zullen ze ongetwijfeld ook de top viseren. En er zijn altijd wel verrassingen. Ik verwacht dus een heel aantrekkelijke reeks, met wekelijks wel ergens een verrassing.”

Linkerkolom

“Zondag starten we thuis meteen met een klepper, tegen VP Gits. Daarna is er de burenstrijd met Elverdinge, en voorts spelen we in september nog tegen KSV De Ruiter, Vleteren en Kortemark. Daarna kunnen we een eerste balans opmaken en hopelijk is die positief. Als we dan al in de linkerkolom staan, zal wellicht niemand klagen. Een start is immers belangrijk voor het verder verloop van de competitie”, besluit de kredietbemiddelaar uit Houthem.

Zondag 3 september om 15 uur: GS Voormezele – KVP Gits.

The post Kristof Notredame (45) is wellicht oudste speler in provinciaal voetbal: “Als het kan, speel ik tot mijn vijftigste” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse stemmen

Over ons onderwijs lijkt iedereen tegenwoordig een mening te hebben. Knack peilde het voorbije schooljaar in ‘De Leraarskamer’ naar wat leerkrachten zélf denken over het lerarentekort, de nieuwe minimumdoelen of centrale toetsen. Dat doet ons zusterblad straks opnieuw, maar nu gaat in élke provincie een panel leerkrachten met elkaar in gesprek.
The post De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »