Kleinere pretparken kregen minder bezoekers over de vloer wegens natte zomer

De meeste pretparken en dierentuinen hebben de natte zomer nog vrij goed doorstaan, zo blijkt uit een rondvraag. Kleinere buitenparken zoals Plopsa Coo en Boudewijn Seapark ontvingen minder bezoekers dan vorig jaar, de grote parken Plopsaland De Panne en Pairi Daiza spreken van een evenaring of zelfs groei.

Meer krantenkoppen in België

50 jaar nadat ze samen hun communie deden, werden Christel (68) en Marcel (68) verliefd aan de Costa Brava: “Ik herkende hem direct”

Als elfjarigen volgen ze zeven weken lang elke dag samen catechese in Nieuwkerken-Waas. Klaar. Vijftig jaar later kruisen ze elkaar, als bij een wonderlijk toeval, in een Aziatisch restaurant in Torrevieja. “Bijna niet te geloven en toch is het waargebeurd”, lachen Christel en Marcel (allebei 68), die uiteindelijk ook een koppel zullen worden. “En dat is allemaal de schuld van

Lees meer »

Boerderij brandt uit na blikseminslag in Lippelo – Rukwind blaast toren van kerk in Heffen bij Mechelen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Onze man zag vanop de eerste rij hoe Yamal niet alleen talent, maar ook persoonlijkheid toonde: “Hij deed het zoals Lukaku en Van Aert”

Het moest het EK van supersterren Kylian Mbappé en Jude Bellingham worden, maar één ster fonkelt het hardst van allemaal: Lamine Yamal. Amper 16, maar nu al niet meer uit zijn lood te slaan. Een toptalent gezegend met de zelfbewustheid van Vincent Kompany en de persoonlijkheid van Romelu Lukaku en… Wout van Aert. Een mannetje.

Lees meer »

“Twee weken revalidatie en ze zijn er weer bovenop”

Deze drie soldaten komen er al bij al nog goed vanaf. Ze kregen weliswaar verschillende granaatscherven in hun lichaam, maar door hun schermvest werden geen ­vitale organen geraakt. “Twee weken revalidatie en ze zijn er weer bovenop. En dan krijgen ze doorgaans nog een maand ­vakantie”, zegt dokter Alexander. Hij is een van de tien dokters op deze medische post,

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Franse bondscoach Deschamps op zijn hoede: “Spanje zit het best in het toernooi”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Opnieuw code geel voor onweer

De schade van het onweer van dinsdag is nog niet allemaal hersteld of daar is het volgende al. Komende nacht geldt overal, behalve in Oost- en West-Vlaanderen, code geel en dat blijft zo tot vrijdagmiddag.

Lees meer »

Zomerbar strijkt zes weken lang neer op de Meerhoek

Op de site van de Meerhoek opent zomerbar Summerlake donderdag opnieuw de deuren. Voor uitbaters David Van der Stede en Bart Vansteenkiste is het al de zesde editie. “Ons concept blijft behouden. We hopen op beter zomerweer, maar ook bij slecht weer kunnen bezoekers hier overdekt genieten van deze mooie locatie.”
The post Zomerbar strijkt zes weken lang neer

Lees meer »