Justine Vandendriessche trouwt twee keer in één week: op de planken en in ‘t echt

Toneelgroep ’t Souffleurke trapt op 9 september het najaar af met de productie ‘Perfect Huwelijk’. Een van de hoofdrolspeelsters is Justine Vandendriessche die in het stuk haar trouwfeest voorbereidt en op 23 september zelf in het huwelijksbootje stapt.

De najaarsproductie van ’t Souffleurke vindt dit jaar uitzonderlijk al in september plaats. Starten doet de groep op zaterdag 9 september met een hilarische komedie van de Brit Robin Hawdon. Regisseur Gino Bruneel is ondertussen ruim veertig jaar aan de slag in het liefhebberstoneel als voorzitter van ’t Souffleurke en als gevierd regisseur bij verschillende West-Vlaamse gezelschappen. Ook dit keer leidt hij de groep van zeven acteurs die Perfect Huwelijk spelen. Een van de spelers is Justine Vandendriessche (26).

“Ik ben van kindsbeen al bezig met toneel. Ik denk dat ik in het derde of vierde leerjaar zat toen ik voor het eerst op de planken stond en dat was geen verrassing. Mijn grootvader, vader, twee ooms en twee tantes zijn al jaren actief in het liefhebberstoneel. “

“Het was duidelijk dat ik als tiener verder wilde in het toneelwereldje. Ik maakte in het middelbaar de overstap naar het KSO, het kunst secundair onderwijs, ging aan de Roeselaarse academie ook dictie en drama studeren en spendeerde vakantieperiodes op toneelkampen.”

Belichting

“Het was januari van dit jaar toen de vraag kwam om mee te spelen in de najaarsproductie van ’t Souffleurke. Ik stemde onmiddellijk toe maar in de agenda botsten we meteen op een andere belangrijke datum dit najaar, mijn huwelijksfeest. Op zich is dat geen probleem want ook mijn toekomstige echtgenoot is betrokken bij de productie. Hij werkt al jaren mee aan het decor van nieuwe producties en dit keer staat hij ook in voor de belichting. Maar het blijft speciaal, twee keer huwen in één week!”

“In het toneelstuk dreigt een romantische huwelijksvoorbereiding volledig fout te lopen als de toekomstige bruidegom na zijn vrijgezellenfeest ’s morgens ontwaakt in een vreemd bed. Wat hij ook doet om de gênante situatie recht te zetten, het wordt steeds erger. Ik ben er gerust in, mijn echte huwelijksfeest en de voorbereiding ervan zullen vlotter verlopen”, lacht Justine Vandendriessche.

Ticketfoon

Perfect Huwelijk met de acteurs Justine Vandendriessche, Wouter Derouck, Emilie Wybo, Xavier Mestdagh, Sofie Beheydt, Ria Parmentier en Jo Nijs wordt op 9, 10, 13, 15 en 16 september opgevoerd in zaal OCAR in Rumbeke. Tickets kosten 10 euro en kunnen online worden gekocht op de website www.tsouffleurke.be of via de ticketfoon 0478 36 49 47. (BCR)

The post Justine Vandendriessche trouwt twee keer in één week: op de planken en in ‘t echt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

“Om Brahim op zijn gezicht te slaan, kwam ik met plezier terug”, maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing”

Het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle ligt aan het front van de Eerste Wereldoorlog, waardoor nog dagelijks bommen en andere oorlogsprojectielen naar boven komen. “Maar leg ze niet in de bermen”, roept de burgemeester op.
The post Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing” appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V Wervik zoekt nog drie vrouwen, ex-directeur ’t Veer Herman Wenes en ex-voetballer Brecht Verstraete verrassende nieuwkomers op lijst

Als eerste partij in Wervik stelde CD&V haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Er ontbreken nog drie vrouwen. Opvallende namen bij de nieuwkomers zijn ex-voetballer Brecht Verstraete uit Kruiseke en Herman Wenes uit Geluwe, gewezen stichter en directeur van maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen. De ambitie bij CD&V ligt duidelijk hoog.
The post CD&V Wervik zoekt nog

Lees meer »