Inge Waeles van restaurant Boury te zien als jurylid in Celebrity MasterChef Vlaanderen: “Ook wij als jury hadden stress”

Vanaf maandag 4 september is Inge Waeles, de echtgenote van Tim Boury, iedere maandag en woensdag te zien op Celebrity MasterChef Vlaanderen op Play4. Een televisiedebuut dat misschien wel naar meer smaakt.

Inge Waeles is de echtgenote van sterrenchef Tim Boury. Inge maakt dit seizoen voor het eerst haar opwachting in een televisieprogramma. Ze is een van de juryleden in Celebrity MasterChef Vlaanderen dat binnenkort op Play4 te zien zal zijn. Daarin nemen tien bekende Vlamingen het tegen elkaar op in de keuken. Dat zijn content creator Sarah Puttemans, tv-presentatrice Cath Luyten, comedian William Boeva, dj en tv-maker Hakim Chatar, tv- en radiomaker Linde Merckpoel, actrice Lynn Van den Broeck, kunsthandelaar en Stukken van Mensen-expert Boris Devis, acteur Wim Willaert, muzikant Bent Van Looy en regisseur Charlie Dewulf. Zij worden beoordeeld door een jury die bestaat uit Inge Waeles en sterrenchefs Nick Bril (The Jane) en Michaël Rewers (Bistrot du Nord).

“Dit was mijn allereerste televisie-ervaring”, begint Inge Waeles. “Ik heb al interviews gegeven aan televisiejournalisten toen we onze Michelinsterren behaalden maar zelf mee opdraven in een avondvullend programma, neen, dat was de allereerste keer. De opnames van Celebrity MasterChef gebeurden tussen half april en half mei. Vooraf hadden de juryleden drie dagen televisietraining gekregen. Dat was een dag hier bij ons in Roeselare maar we zijn ook een dag bij Nick in The Jane geweest. Dat was belangrijk omdat wij als juryleden ook moderator zijn in het programma. In die drie dagen leerden we de tips and tricks die handig zijn op televisie. De draaidagen zelf waren eigenlijk ook best pittig. Soms drie dagen na elkaar en dan bleef ik twee nachten slapen in Vilvoorde. De allereerste draaidag draaiden zes cameramensen en een kraanman zestien uur na elkaar en ze haalden daar een aflevering van 53 minuten uit.”

Toch stress

“Natuurlijk zijn we gegroeid in het programma en was het de eerste afleveringen een klein beetje zoeken. En ja, als jury hadden we ook een beetje stress. Dat was best komisch: de juryleden hadden stress omdat ze het televisiewerk niet gewoon waren en de kandidaten hadden stress voor het koken. Wij konden leren van hen qua presentatiewerk terwijl zij van ons kooktips aangereikt kregen. Het was een supertoffe ervaring. De jury kon het supergoed met elkaar vinden. Ik ken Nick van The Jane zeer goed. Tim heeft nog met Nick in Oud Sluis gewerkt en we komen elkaar vaak tegen. Michaël is ook een ongelooflijk toffe gast. Wanneer we punten moesten geven, waren die punten vaak gelijklopend. Maar ook met de kandidaten konden we het zeer goed vinden en hadden we een goed contact. Onze loges waren naast elkaar en ’s middags aten we soms samen. Maar er werd ons goed op het hart gedrukt dat we niets mochten lossen over het programma of over de opdrachten. De kandidaten wisten zo pas op de dag zelf, bij aanvang van de opnames, wat hun opdracht was. Voor hen was het telkens een verrassing”, aldus Inge.

“Ik hield vooral de presentatie en de smaak in het oog, terwijl Nick dan meer focuste op de technieken”

“De kandidaten waren daar om te winnen, oh ja! Of toch zeker om zo lang mogelijk in het programma te blijven. Het is voor niemand van die bekende mensen leuk om als eerste naar huis te moeten. Ik hield vooral de presentatie en de smaak in het oog, terwijl Nick dan meer focuste op de kooktechnieken en Michaël dan meer aandacht had voor de stukken vlees en vis en de basistechnieken.”

“Ik was wel onder de indruk van de kennis van de producten bij de kandidaten. Boris Devis had bepaalde technieken goed onder de knie terwijl Bent Van Looy zeer goed zijn plan trekt in de klassieke keuken. Wat me wel opviel, was dat bepaalde chefs meer ‘chill’ kookten en dat andere chefs dan weer onmiddellijk van start gingen. En de winnaar? Die heeft het verdiend maar daarvoor moet je kijken naar Play4 (lacht).”

Celebrity MasterChef Vlaanderen vanaf maandag 4 september op Play4 en GoPlay, telkens op maandag en woensdag.

The post Inge Waeles van restaurant Boury te zien als jurylid in Celebrity MasterChef Vlaanderen: “Ook wij als jury hadden stress” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Reuzengrote vol-au-vent en Bart De Wever als special guest: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde en ondernemer, Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid enkele details: “We hebben een hele grote vol-au-vent-koek laten maken in plaats van een bruidstaart, en Bart De Wever liet ons op

Lees meer »

Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren

Op een kruispunt in Zarren, een deelgemeente van Kortemark, zijn vrijdagmiddag twee voertuigen op elkaar gebotst. De brandweer moest een vrouw bevrijden uit haar auto omdat haar deur volledig ingedeukt was.
The post Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

KIJK. “Mensen vlogen uit hun stoelen”: passagiers getuigen na noodlanding in Brazilië

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »