In het grootste traumacentrum in Oekraïne wordt de andere kant van de oorlog zichtbaar: “Ze schuifelen traag voort, hun blik pijnlijk leeg en afwezig”

Onze correspondent Bruno Beeckman trok deze week naar het grootste traumacentrum voor soldaten en hun familieleden in Oekraïne. Hij geeft ons een blik op de achterkant van de oorlog en het gevecht met neuroses en psychoses, dat soms ook verloren wordt.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

Ode aan garnaal(vissers) en de zee in Oostduinkerke

Een ode aan de zee en in het bijzonder aan de garnaalvissers te paard, dat is de 73ste editie van de jaarlijkse Garnaalfeesten van Oostduinkerke. Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni staan folklore en ambacht in de kijker. Hoogtepunten zijn de folkloremarkt en het BK garnaalpellen op zaterdag en de Zeewijding
The post Ode aan

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

“Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel

Een 62-jarige man uit De Haan heeft voor de Brugse rechtbank drie maanden celstraf gekregen omdat hij twee agenten met een luchtdrukgeweer bedreigde tijdens een interventie.
The post “Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »