Festivalgangers herbeleven jeugd op W-festival in Oostende

Festivalgangers genoten vorig weekend tijdens W-Festival volop van grote namen uit de jaren 80 en 90 zoals Wet Wet Wet, Nena en Earth, Wind & Fire. Voor het eerst werd gekozen om een grote tent te plaatsen aan de Mainstage en dat bleek met het wisselvallige weer geen slechte keuze.

De festivalzomer in Oostende werd dit weekend afgesloten met W-festival op het Klein strand. Terwijl begin deze zomer nog heel wat jongeren naar dezelfde locatie kwamen voor Ostend Beach, was de gemiddelde leeftijd deze keer boven de 50 jaar. Dat heeft ook duidelijk een invloed op de sfeer op het festival die heel gemoedelijk is.

The Human League

Ook Pascal Verburgh (58) en Patje Rys (62) waren erbij en onder de indruk van wat de Duitse artieste Nena neerzette. “Hoe zij over het podium raast, doet niet vermoeden dat ze al zo’n lange carrière achter de rug heeft.”

De Oostendenaars kwamen ook voor The Human League en Wet Wet Wet. “Ook Earth, Wind & Fire was de moeite. Het doet wat terugdenken aan onze jongere jaren. Village People vonden we persoonlijk iets minder. Die hebben hun beste tijd gehad, maar straf dat ze dat nog altijd doen. Het is leuk dat we zo’n festival hebben in onze stad.”

De sfeer zit er goed in, al hebben de heren ook een puntje van kritiek. “Het is jammer dat we overal zo lang moeten wachten. Vorig jaar was er veel minder volk en was dat beter. Je moet lang wachten voor een drankje en nadien aan de toiletten.”

Organisator Erik De Ridder blikt positief terug op deze editie. “We zijn fors gegroeid. We hebben topbands gehad, maar ook een toppubliek. We kunnen dus alleen maar tevreden zijn. We zitten bijna weer op hetzelfde niveau als voor corona en ik vermoed dat we er in 2024 los over zullen gaan. We hebben tijdens het festival nog nooit zoveel (Super Early Bird) tickets verkocht voor volgend jaar zonder dat er ook maar één naam bekend is. We hebben dat nog nooit gehad.”

Groeipijnen

Met de groei waren er ook enkele groeipijnen. “We zijn ons daarvan bewust en we zullen er ook aan werken naar volgend jaar toe. We nemen de minpunten ter harte om te kunnen blijven groeien.”

Volgend jaar is de afspraak op 23 tot 25 augustus 2024. Early Bird tickets zijn verkrijgbaar vanaf vandaag, 1 september.

The post Festivalgangers herbeleven jeugd op W-festival in Oostende is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

AZ Sint-Lucas Brugge stuurt ziekenhuismateriaal naar het front in Oekraïne

Donderdagochtend heeft een team van het Brugse AZ Sint-Lucas in haar depot in de Legeweg in Oostkamp overtollig maar nog bruikbaar ziekenhuismateriaal in een vrachtwagen geladen, met bestemming Oekraïne. Het initiatief komt van twee Oekraïense verpleegkundigen die in het Brugse ziekenhuis werken. De brancards en het orthopedisch materiaal worden volgende week naar het front gestuurd.
The post AZ Sint-Lucas

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »

Nieuwbouw De Samenkomst en Academie in Ledegem valt twee miljoen duurder uit

De nieuwbouw zaal De Samenkomst en vlakbij de nieuwbouw voor de muziek- en kunstacademie in Ledegem valt maar liefst twee miljoen duurder uit dan is geraamd. Dat maakte burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad. “We overliepen de ingediende offertes en zijn toch wat geschrokken”, zegt hij. “De raming kwam uit op ongeveer 4,5 miljoen, de goedkoopste offerte

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

Pleegzorg Vlaanderen zoekt gezinnen voor crisispleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar pleeggezinnen, in het bijzonder voor crisispleegzorg. Daar is de nood immers het hoogst en zonder voldoende plaatsen komen de kinderen terecht op minder aangewezen plaatsen. Om de oproep kracht bij te zetten, voert de organisatie volgende week actie.

Lees meer »

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »