Een succesvolle vernissage voor Monica Villaroel Celsi

Monica Villarroel Celsi bracht met ‘Heen & Terug’ een verrassende solo tentoonstelling in de Gotische zaal in het stadhuis. Tussen de schilderijen door vertelt ze haar levensverhaal aan de hand van foto’s, documenten en souvenirs.

De levensreis van Monica begon in Chili en bracht haar tot nu toe op zeven verschillende plekken in de wereld. Met haar expositie ‘Heen & Terug’ beleeft ze deze reis opnieuw. “Tussen mijn schilderijen plaatste ik boxen met verhalen over mijn jeugd tot nu, van Londen en Madrid tot Salamanca”, vertelt kunstenares Monica. Ze woont en werkt intussen al tien jaar in Kortrijk en maakt deel uit van het Magnolia Collectief. “Ik ben zó tevreden over vanavond. Het is overweldigend om te zien hoeveel mensen zijn gekomen, ook vrienden van Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge die ik al jaren niet meer heb gezien. Zelfs mijn mama kwam helemaal vanuit Chili. Daarbovenop verkocht ik ook al verschillende schilderijen.”

The post Een succesvolle vernissage voor Monica Villaroel Celsi is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen Antwerpse school drie uur vast in file op E34: “Maar picknicken op de snelweg was ook onvergetelijke ervaring”

De leerlingen van het tweede en derde leerjaar van basisschool De Dobbelsteen uit Linkeroever hadden hun schoolreis naar zee wel anders voorgesteld. De bus met 57 kinderen strandde dinsdagochtend in een file op de E34 in Sint-Gillis-Waas en zat daar meer dan 3 uur vast. “We zijn gelukkig nog in het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas geraakt”, zegt directrice Jana

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

Staatssecretaris de Moor (CD&V) wil asielzoekers onderbrengen in hotels: “Geen extra plaatsen, maar overname contracten”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil dat de federale overheid asielzoekers gaat onderbrengen in hotels. Dat blijkt uit nota die Het Laatste Nieuws kon inkijken. Nu brengt het Brussels gewest al 650 mensen onder in hotelkamers, maar de contracten met die hotels lopen af. De Moor stelt voor dat de federale overheid ze overneemt.

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »

Hulde aan de lokale economie met Torhout Awards 2024

Met het uitreiken van de Torhout Awards 2024 heeft het stadsbestuur hulde gebracht aan de koptrekkers van de lokale economie. Dat gebeurde in aanwezigheid van zo’n 220 ondernemende mensen.
The post Hulde aan de lokale economie met Torhout Awards 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Denk toch na, 5.000 euro voor Q7, dat is te goedkoop”: fraudeurs stelen adres van garagist Michel om kopers van tweedehandswagens op te lichten

Garagehouder Michel uit Pellenberg, bij Leuven, is slachtoffer geworden van een wel heel speciale vorm van fraude. Fraudeurs gebruiken namelijk zijn adres om tweedehandsauto’s te verkopen. Hij kreeg al tientallen gedupeerden aan de lijn of in zijn garage. Drie van hen dienden al klacht in bij de politie. Michel waarschuwt nu mensen die een tweedehandsauto willen kopen. “Een Audi Q7

Lees meer »