Doelman Gilles Vercruysse start met KSV Diksmuide vol vertrouwen aan competitie

Door de blessure bij doelman Maxim Depoorter haalde KSV Diksmuide er in laatste instantie nog Gilles Vercruysse bij. De Harelbekenaar is telkens 50 minuten onderweg richting de Boterstad, maar heeft er toch veel zin in. Te beginnen nu zondag in en tegen Ardooie.

Een paar weken geleden haalde KSV Diksmuide er in laatste instantie nog versterking bij onder de lat. Met Gilles Vercruysse, die een verleden heeft bij KV Kortrijk, Harelbeke, Westhoek, WS Lauwe, Ingooigem en Heestert, haalt blauw-geel er een beloftevolle doelman bij, die aanvankelijk bij tweede amateurklasser Dikkelvenne had getekend.

Vrije speler

“Door een paar gebeurtenissen in het tussenseizoen besloot ik uiteindelijk om het contract met Dikkelvenne in onderling overleg te verbreken en als vrije speler verder te gaan”, legt Gilles uit.

Tot Diksmuide bij hem aanklopte. “Tijdens de testtraining was ik verbaasd van hoeveel talent er in deze groep schuilt. Ik was meteen overtuigd van het project en wilde er graag deel van uitmaken. Mijn eerste indrukken zijn heel positief en sinds mijn komst mocht ik meteen onder de lat plaatsnemen. We hielden al drie keer de nul en ik heb het gevoel dat we met deze bende heel ver kunnen geraken.”

“Ik merk dat de honger ook binnen onze spelersgroep groot is en dus moet een eindronde zeker onze ambitie zijn” – Gilles Vercruysse

“Ik hoop hier zoveel mogelijk clean sheets bij elkaar te sprokkelen en me weer in de kijker te spelen. Na een eerder tegenvallend seizoen bij Westhoek wil ik aan iedereen bewijzen dat ze zich in mij hebben vergist.”

“Ik merk dat de honger ook binnen onze spelersgroep groot is en dus moet een eindronde zeker onze ambitie zijn. We zijn ambitieus, dus top vijf moet zeker haalbaar zijn. Volgens mij zijn Boezinge, Bredene en WS Lauwe de grote drie in deze reeks.”

In en tegen Ardooie

KSVD opent het seizoen met een verplaatsing naar promovendus KVC Ardooie. “Hun trainer, Pieter-Jan Ghyselen, ken ik nog van in mijn periode bij Harelbeke. Hij is een voetballende coach die sowieso een plannetje klaar zal hebben, maar wij moeten vooral naar onszelf kijken en vol voor de drie punten gaan.”

“Dylan Marx, die in laatste instantie nog overkwam van Kampenhout, is nog een tweetal weken out, maar voor de rest is iedereen fit. Dat is dus veelbelovend”, besluit de bijna 25-jarige doelman.

Zondag 3 september om 15 uur: KVC Ardooie – KSV Diksmuide A

The post Doelman Gilles Vercruysse start met KSV Diksmuide vol vertrouwen aan competitie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »