Derde editie EK Powertool Racing in Bikschote

Cirkelzagen, schuurmachines, slijpschijven… De deelnemers aan het EK Powertool Racing op zondag 3 september maken van zowat alle machines een racewagentje. Niet alleen liefhebbers van techniek komen aan hun trekken, lekkerbekken kunnen smullen van kip aan ’t spit en voor de kinderen zijn er springkastelen en speeltoestellen.

Landelijke Gilde Bikschote organiseerde tien jaar lang het befaamde EK pompoenschieten, maar dat evenement barstte uit zijn voegen. “Het werd te groot”, zegt Franklin Kinget van Landelijke Gilde Bikschote. “Deelnemen kon alleen maar tegen hoge kostprijs of als je je liet sponsoren. We zochten iets kleinschaliger en laagdrempeliger en kwamen zo met het idee voor het EK Powertool Racing. De eerste edities waren in 2018 en 2019, maar daarna konden we drie jaar niets doen door corona. Nu pikken we de draad weer op.”

Handgereedschap

Op het EK Powertool Racing nemen racewagens die gemaakt worden van elektrisch aangedreven handgereedschap en recuperatiemateriaal het in een dragrace tegen elkaar op en dit op een houten baan van 25 meter lang. “Dat is kort, maar toch onvoorspelbaar. Iemand die snel vertrokken is kan stilvallen, een trage starter kan enorm versnellen en zijn rivaal nog inhalen. Spanning verzekerd”, vervolgt Franklin. “Zaagmachines, slijpschijven, schuurmachines, cirkelzagen… Alles met een spanning van 230 volt is geschikt.”

Modern oogstfeest

Het kampioenschap vindt plaats op de hoeve van Jeroen Vanysacker en Evelien Van Ootegem in de Zuidschotestraat. “Het is voor de eerste keer op een landbouwbedrijf, maar wel een modern en duurzaam bedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in de kweek van kolen, wekt zijn eigen energie op met zonnepanelen en heeft een grote wateropslag. Op die manier willen we de landbouw eens in een positief daglicht stellen. Het is een oogstfeest, maar een modern oogstfeest. Niet met rokende tractoren, maar met elektrische toestellen.”

“We mikken op gezinnen”, gaat Franklin verder. “Over de middag is er kip aan ’t spit en er staan springkastelen en speeltoestellen voor de kinderen. De race start om 14 uur, maar iedereen is al welkom om 11 uur voor de aperitief of om een kijkje te nemen in het servicepark. Dan kan je de techniek eens goed bewonderen, want tijdens de race moet je wel enige afstand bewaren voor de veiligheid.”

“Het team met de snelste wagen wint, maar er is ook een prijs voor de mooiste en de origineelste wagen. Er zijn al zeker 14 teams ingeschreven, maar er is nog zeker plaats voor meer”, besluit Franklin Kinget.

Alle info vind je op de Facebookpagina ‘EK Powertool Racing’.

The post Derde editie EK Powertool Racing in Bikschote is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

Website om overal in Vlaanderen aangepaste fiets voor mensen met beperking te huren voorgesteld bij het GielsBos in Lille

Bij zorgvoorziening Het GielsBos in Gierle, bij Lille, heeft G-sport Vlaanderen vandaag een nieuwe website voorgesteld waarop mensen met een beperking overal in Vlaanderen een aangepaste deelfiets kunnen huren. Het GielsBos gebruikt zelf al enkele jaren zulke aangepaste fietsen, en verhuurt die ook via een fietspunt aan andere mensen buiten de zorgvoorziening. Door aan te sluiten bij het online platform,

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »