Club-coach Deila na kwalificatie groepsfase Conference League: “Zal dit voor de rest van mijn leven herinneren”

Het kostte Club Brugge bloed, zweet en tranen maar het ticket voor de groepsfase van de Conference League is binnen. Blauw-zwart maakte donderdagavond tegen Osasuna een 0-2 achterstand goed en speelt daardoor ook in het najaar Europees voetbal. Coach Ronny Deila was na afloop dan ook erg tevreden.

“Zij hadden in de eerste helft amper een kans, maar scoren wel. Maar wij zijn erin blijven geloven. Met de steun van onze ongelofelijke fans hebben we het geloof nooit opgegeven”, reageerde de Noorse trainer. “Dit zegt iets over de teamspirit in dit elftal. Ik ben erg trots om hiervan deel uit te maken. Het is een zware opdracht geweest om de poules te bereiken, maar wij hebben het gehaald.”

Kolkend Jan Breydel

Deila kwam vorige zomer over van Standard, waar hij in de Vurige Stede ook heel wat meemaakte. Maar de kwalificatie donderdagavond in een kolkend Jan Breydel had toch indruk op hem gemaakt. “Ik kan straks wel een glas rode wijn gebruiken”, grinnikte hij.

“Er gaat nu zoveel om in mijn hoofd. Het was een heel moeilijke, chaotische wedstrijd om trainer te zijn. Maar we gaan door. Ik zal dit zeker voor de rest van mijn leven herinneren. Het is voor deze momenten dat je traint en speelt. Ik ben heel dankbaar voor deze ervaring.”

Roman Yaremchuk

Deila had het ook kort over de nakende transfer van Roman Yaremchuk, die op huurbasis naar Valencia zou verhuizen. “Er wordt onderhandeld. Dat is de reden waarom hij niet in de selectie zat. Ik weet niet of het rond zal geraken. Wij hebben vijf spitsen en maar een of twee plaatsen. Dan is het niet eenvoudig. We zullen zien wat er gebeurt.”

The post Club-coach Deila na kwalificatie groepsfase Conference League: “Zal dit voor de rest van mijn leven herinneren” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar”

Het Engelpark in Ichtegem opende eind juni voor het vijfde jaar op rij officieel de deuren. Wat in 2020 begon als een gedurfd kleinschalig project is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het zomeraanbod voor kinderen.
The post Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar” appeared first

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.
The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel appeared

Lees meer »

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »