Brandweer rukt uit voor stalbrand in Noordschote, maar bewoners kunnen vuur zelf blussen

De brandweerposten van Houthulst en Lo-Reninge rukten vrijdagochtend uit naar Noordschote voor een stalbrand. Bij aankomst bleken de bewoners het vuur zelf geblust te hebben.

De oproep van de bewoners kwam binnen rond 6.10 uur. De eigenaars van een boerderij in de Noordweststraat in Noordschote, bij Lo-Reninge, hadden een brand opgemerkt in hun stal. Wat er precies brandde, is onduidelijk. In ieder geval zaten er geen dieren in de stal die gevaar liepen.

De brandweer van Houthulst en Lo-Reninge snelden in de gietende regen ter plaatse, maar bij aankomst bleek de situatie al zo goed als onder controle te zijn. De eigenaars waren zelf beginnen blussen en konden de situatie meester worden.

De brandweer deed ter plaatse nog nazicht en controle, maar hoefde uiteindelijk niet veel meer in te grijpen. Na een tiental minuten kon de brandweer reeds terugkeren. (JH)

The post Brandweer rukt uit voor stalbrand in Noordschote, maar bewoners kunnen vuur zelf blussen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Spaanse beeldhouwer en verre familie van koning Filip: wie is Boris, de ‘droomprins’ van prinses Amalia?

De Nederlandse prinses Amalia (20) leeft op wolkjes. Ze heeft haar hart verloren aan prins Boris van Saksen-Coburg (26). Volgens ooggetuigen werden de twee (opnieuw) samen gezien, en was er “duidelijk een romantische connectie”. Wie is deze in Spanje geboren beeldhouwer? En zal prins Boris een rol spelen in Amalia’s toekomst? “Koningin Máxima en Boris’ moeder zouden zelfs voor matchmaker

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Pedri neemt Kroos niets kwalijk en weet het zeker: “Onze Spaanse droom blijft duren” – De la Fuente moet puzzelen

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Vrouw (72) veroorzaakt frontale botsing door met radio te prutsen terwijl ze onder invloed is: man (28) lichtgewond afgevoerd

Bij een zijdelings frontale botsing tussen twee personenwagens in Zedelgem is een 28-jarige man woensdagmiddag lichtgewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een 72-jarige vrouw die in de andere richting reed met haar radio aan het prutsen was en zo deels op het andere rijvak terechtkwam. “Ze was bovendien onder invloed van alcohol”, meldt politiezone Het Houtsche.

Lees meer »

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »