BK Rally: Reynvoet leidt de dans in Roeselare, Potty geeft op

Na de eerste wedstrijddag van de Omloop van Vlaanderen rijdt Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) aan de leiding. Reynvoet heeft een voorsprong van drie seconden op Jos Verstappen (Skoda Fabia RS Rally2) die tweede is. Andy Lefevere (VW Polo GTI R5) is derde op 13,4 seconden. BK-leider Maxim Potty (Citroën C3 Rally2) haalde het einde van de eerste wedstrijddag niet.

Andy Lefevere won de eerste klassementsrit van de Omloop van Vlaanderen en werd zo de eerste leider. Het was het begin van een geanimeerde eerste wedstrijddag van deze tiende manche van het BK rally. BK-leider Maxime Potty won de tweede en derde rit en nam het commando over van Lefevere die naar de derde plaats zakte.

Beschadigd wiel

Veel plezier beleefde Potty niet aan zijn leidersplaats. In de voorlaatste rit van de openingsdag bereikte hij de finish met een beschadigd wiel. Potty was 37,2 seconden trager dan ritwinnaar Jos Verstappen en zakte naar de achtste plaats. Bij nazicht van de wagen bleek dat het linkervoorwiel haaks op de wagen stond wat wijst op mogelijke schade aan de ophanging. Potty wist meteen dat het einde verhaal was. Als zijn team de wagen rijklaar krijgt voor zaterdag kan hij, mits de nodige straftijd voor het niet rijden van de laatste klassementsrit, opnieuw van start gaan tijdens de tweede en laatste wedstrijddag.

Door regelmaat op kop

Voormalig Formule 1-rijder Verstappen won de beide avondritten en sluit de dag af als tweede op drie seconden van leider Reynvoet, die geen enkele rit won maar op regelmaat naar de kop van het klassement schoof. Andy Lefevere is derde op 13,4 seconden en heeft op zijn beurt een kleine bonus van een seconde op Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5).

Op zaterdag wordt de tweede wedstrijddag gereden en rijden de deelnemers drie lussen van telkens vijf klassementsritten.

The post BK Rally: Reynvoet leidt de dans in Roeselare, Potty geeft op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Aantal antisemitische incidenten in Duitsland bijna verdubbeld in 2023

Het aantal antisemitische incidenten in Duitsland is het afgelopen jaar met meer dan 80 procent gestegen. Vooral sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en de extremistische Palestijnse organisatie Hamas, op 7 oktober 2023, is er sprake van een forse toename van de Jodenhaat. Dat blijkt dinsdag uit een rapport van het Duitse instituut voor onderzoek en informatie over

Lees meer »

Aadil Diwan Ali en de Kortrijk Warriors zetten cricket in de kijker in VRT1-programma ‘Goed Gespeeld’: “Vrij makkelijk om aan te leren”

Voor Aadil Diwan Ali (33) heeft de sport cricket weinig geheimen meer. Onlangs schitterde hij nog in het VRT 1-programma ‘Goed Gespeeld’, waarin hij samen met zijn neef Zeshan cricket in de kijker plaatste. Aadil woont in Kuurne maar richtte in 2020 samen met zijn neef Addnaan het cricketteam Kortrijk Warriors op. Inmiddels is er al een mannen- en vrouwenploeg

Lees meer »

Afscheid van Chef Defensie admiraal Michel Hofman op Dag van de Marine in Oostende

Voor de tweede keer op rij was het Zeeheldenplein in Oostende donderdagnamiddag het decor voor de Dag van de Marine. Er werd afscheid genomen van de Chef Defensie van het Belgisch leger én Oostendenaar admiraal Michel Hofman die er zijn afscheidstoespraak hield en er was ook de officiële commandowissel van het patrouilleschip P902 Pollux.
The post Afscheid van Chef

Lees meer »

Opschudding in Middelkerke: Lijst Dedecker en N-VA trekken in oktober elk apart naar de kiezer

Opschudding aan de kust, want maandagavond heeft de lokale N-VA-afdeling in Middelkerke unaniem beslist om apart op te komen bij de lokale verkiezingen. Bijgevolg staan Lijst Dedecker en N-VA in oktober lijnrecht tegenover elkaar in de strijd om de sjerp in de badstad. Dat burgemeester Jean-Marie Dedecker de deur openhoudt voor lokale samenwerking met het Vlaams Belang, stoot de N-VA’ers

Lees meer »

Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving”

Vrijdagavond 28 juni is er openingsreceptie en late night shopping bij Kringwinkel ‘t Rad in Beernem. De winkel vernieuwde haar decor en gaat verder op een nieuw elan. Daarbij staat beleving zoals in andere moderne winkels centraal.
The post Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Amerikaanse en Russische Defensieministers spreken elkaar voor eerst in meer dan een jaar

Na Russische dreigementen tegen Washington na de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol, op de door Rusland bezette Krim, hebben de Amerikaanse en Russische ministers van Defensie voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Rusland wees in dat gesprek op het groeiende risico van een escalatie van de situatie in Oekraïne, in verband met de Amerikaanse wapenleveringen

Lees meer »

Maak kennis met Caroline haar ‘Tuin van de toekomst’

Dit jaar is ‘water’ het thema op de Open Tuindagen van de Landelijke Gilde, en ook deze keer zetten Caroline Blanckaert en Cris Huyghebaert hun tuinpoortje open voor bezoekers.
The post Maak kennis met Caroline haar ‘Tuin van de toekomst’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Agenten die valse moordbekentenis afdwongen, gaan vrijuit

Twee agenten van de politiezone Grensleie die zelf voor de rechter stonden op beschuldiging van valsheid in geschrifte gaan vrijuit. Het onderzoek naar de feiten heeft volgens de rechtbank te lang geduurd. De twee zouden in april 2011 een zwakbegaafde man gedwongen hebben een moord te bekennen die hij niet had gepleegd en daarover het proces-verbaal niet correct opgesteld hebben.<br

Lees meer »