Begin dit jaar werd Liam (12) genezen verklaard, nu overlijdt hij toch aan kanker: “Zijn boekentas stond al klaar in de gang”

Eén stoel in de Haspo-o-Stadsrand-school in Sint-Truiden blijft vandaag onverwacht leeg. Liam Pluymers (12) kreeg eind vorig schooljaar nog een feestje omdat hij kanker overwonnen had. Deze week bezweek de jongen toch, aan een nieuwe, kwaadaardige tumor.

Meer krantenkoppen in België

Nog geen vergunning aangevraagd maar nu al bedenkingen bij nieuwbouw op gronden van Brugs woonzorgcentrum Jeruzalem

In Brugge zijn er nu al bedenkingen bij de plannen voor een nieuwbouw in de Stijn Streuvelsstraat, waar vroeger het woonzorgcentrum Jeruzalem was, nog voor de vergunning is aangevraagd. Zorggroep Curando, die eigenaar is van de site, wil er opnieuw ouderen opvangen, maar in een nieuw, aangepast gebouw met 3 verdiepingen. Alleen vinden sommige Bruggelingen het project te groots en

Lees meer »

Twee mensen gewond na botsing tussen politievoertuig en personenwagen in Brugge

Een politievoertuig dat onderweg was naar een dringende interventie raakte vrijdagochtend betrokken bij een verkeersongeval in Brugge. De politiewagen kwam om voorlopig nog onduidelijk reden plots in aanrijding met een personenwagen. Twee mensen raakten gewond, waaronder een agent.
The post Twee mensen gewond na botsing tussen politievoertuig en personenwagen in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

81 jaar geleden speelde de regio Koersk een beslissende rol in de oorlog: zijn er parallellen met vandaag?

De Oekraïense opmars in de Russische Koersk-regio gaat onverminderd door. Het is niet de eerste keer dat dit gebied een sleutelrol speelt in een Europese oorlog: 81 jaar geleden was Koersk al het decor van een beslissende veldslag. Peter Schrijvers, historicus en curator van het Wereldoorlog II-museum Liberation Garden, trekt parallellen tussen de Slag om Koersk uit 1943 en de

Lees meer »

Weerbericht: buien niet uitgesloten

Vrijdag breidt de bewolking zich vanuit het westen uit over het land. In Laag- en later ook in Midden-België valt regen bij tussenpozen. In de Ardennen zou het nog overwegend droog blijven. De maxima liggen tussen 21 en 25 graden, voorspelt het KMI.

Lees meer »

Grepen drie vrienden niet gepast in toen man (37) verdronk in Blankenberge? “Mijn cliënt was te dronken om hulpdiensten te bellen”

Drie vrienden van de 37-jarige man die gisteren verdronk op het strand van Blankenberge zijn verhoord en worden verdacht van mogelijk schuldig verzuim. Dat bevestigt de advocaat van een van de verdachten. Het lichaam spoelde dinsdag aan ter hoogte van strandbar Karma Beach. Het slachtoffer is een 37-jarige man van Bulgaarse nationaliteit. “Mijn cliënt was zo dronken dat hij niet

Lees meer »

Oostendse schepen Kurt Claeys (Open VLD) prees afgelopen jaren dubieuze investeringen aan in en rond de stad

Schepen en tijdelijk waarnemend burgemeester van Oostende Kurt Claeys (Open VLD) heeft de afgelopen jaren dubieuze investeringen aangeprezen bij verschillende personen in en rond de stad. Dat blijkt uit verschillende getuigenissen aan onze redactie. Claeys zegt dat hij enkel kennissen in contact bracht met elkaar, en geen geld aan de zaak verdiende. Het parket voert een onderzoek na een klacht

Lees meer »

Op Rhodos keren toeristen terug: “Zij zijn de zware bosbranden vergeten. Wij niet”

Hevige bosbranden teisterden vorig jaar het zuiden van Rhodos en legden een deel van de populaire vakantiebestemming in as. De beelden van vluchtende toeristen op teenslippers gingen de wereld rond. “Ik heb mijn eigen sandalen aan toeristen gegeven die zelfs dat niet meer hadden”, vertelt een medewerkster van een sterrenhotel. Dat hotel zit helemaal vol en bruist van het leven.

Lees meer »