Al voor 22 miljard euro aan inschrijvingen voor staatsbon, Belfius zag 4 miljard spaargeld wegvloeien

Op 1 september zijn er al voor 22.356.711.400 euro inschrijvingen gebeurd voor de staatsbon van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). 13,4 miljard euro kwam via de banken, zo’n 8,95 miljard ging rechtstreeks via de Grootboeken, via de overheid zelf dus.

Meer krantenkoppen in België

Jonge Nederlandse drugskoerier riskeert 8,5 jaar cel nadat hij politievoertuig ramt langs E17 in Kortrijk: “Er hadden twee doden kunnen vallen”

“Dat manoeuvre op de snelweg was echt crimineel.” De Kortrijkse openbare aanklager vorderde maandag 8,5 jaar cel voor een 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Kortrijk een politievoertuig ramde in een poging om te ontsnappen. In zijn auto lag maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen.
The post Jonge Nederlandse drugskoerier riskeert 8,5 jaar cel

Lees meer »

Fontein op historisch dorpsplein in Kaprijke werkt terug: einde heraanleg pein eindelijk in zicht

De fontein op het historisch dorpsplein in Kaprijke spuit opnieuw water. Tijdens de heraanleg werden de waterleidingen onderbroken om archeologisch onderzoek uit te kunnen voeren en er nadien te werken. De fontein werkte uiteindelijk 2 jaar niet. "Over enkele weken moet de heraanleg van het plein opgeleverd worden, nadat alles nog eens ingezaaid is", zegt burgemeester Pieter Claeys (Het Kartel).

Lees meer »

Oostends schepen Kurt Claeys neemt onmiddellijk ontslag na getuigenissen over dubieuze investeringen: “Lasterlijke aantijgingen” 

De Oostendse schepen Kurt Claeys (Open VLD) zal niet meer opkomen bij de lokale verkiezingen in oktober en neemt onmiddellijk ontslag als schepen van Wonen en Ruimtelijke Ordening. Dat meldt de schepen na verschillende getuigenissen vanmorgen bij VRT NWS. Volgens de getuigen benaderde de schepen hen over dubieuze investeringen in het buitenland. De schepen spreekt van "lasterlijke aantijgingen".

Lees meer »

KIJK. De maskers vallen af: Selah Sue en Yong Yello zijn de eerste verrassingen achter het mysterieuze The Atomic Orchestra op Pukkelpop

Is het Jasper Steverlinck of Helmut Lotti? De afgelopen dagen werd er al gefluisterd over wie er achter het mysterieuze The Atomic Orchestra op de affiche zit. Maar het eerste masker is nu afgevallen, en nee, het is niet Jasper of Helmut, maar wel Selah Sue en Yong Yello die op het festivalpodium verschijnen. Voor het verrassingsoptreden was de Marquee

Lees meer »

Mama wil dochter naar school voeren, maar vertrekt… zonder haar

Een vrouw uit het Chinese Jinhua is haar dochter vergeten toen ze… haar dochter naar school wilde voeren. De moeder dacht ten onrechte dat het meisje al in de wagen was gestapt en vertrok uit de ondergrondse parking. De dochter probeerde haar mama nog terug te roepen, maar had al snel door dat dat verloren moeite was. Uiteindelijk kreeg de

Lees meer »

Kust blikt tevreden terug op verlengd weekend

De toeristische sector aan de kust is tevreden over het verlengde weekend rond 15 augustus. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer. In totaal werden de afgelopen dagen 975.000 overnachtingen en 480.000 dagtoeristen genoteerd.
The post Kust blikt tevreden terug op verlengd weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »