Al 22,3 miljard euro spaargeld vloeide naar de staatsbon, en toch komen banken niet met hogere rente: waarom beweegt er niks?

Met nu al meer dan 22 miljard euro aan intekeningen overtreft de staatsbon ieders stoutste verwachtingen. Zie dit gerust als een dikke middelvinger van de spaarder richting banken. Toch bewegen die voor geen meter, en dat was nochtans het doel. “De banken zouden wel gek zijn mochten ze de spaarrente al hebben opgetrokken”, zegt docent Financiële economie Gertjan Verdict (KU Leuven). Hij geeft een drietal goede reden waarom. “Naar december toe is een reactie wél nodig.”

Meer krantenkoppen in België

Ruben Vanraefelghem (R. Knokke FC, 1ste nationale) gaat nog even door: “Lichaam protesteert nog niet”

Een zeldzame vrije avond voor Ruben Vanraefelghem: we mogen hem opzoeken in zijn gezellige woning in het landelijke Roksem. We worden geconfronteerd met een huiselijk tafereel waarin de kindjes Josie en Bloom een hoofdrol vertolken. Terwijl de zus van de vrouw des huizes zich over de kroost ontfermt, zetten Ruben Vanraefelghem (31) en zijn levensgezellin Kay Demeyer (32) zich bij

Lees meer »

Hype’O Dream in Waregem: “Deze festivaldag is voor ons een familiedag!”

De eerste dag van de tiende editie van Hype’O Dream in Waregem is achter de rug. Vanaf de eerste seconde was het een knaller. Onze fotograaf liep rond op het festivalterrein en sprak met diverse West-Vlamingen op dit West-Vlaams festival.
The post Hype’O Dream in Waregem: “Deze festivaldag is voor ons een familiedag!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Ik krijg 8000 euro per maand en per handtekening 350 euro erbij”: youtuber (24) onthult hoeveel geld hij als Europees Parlementslid verdient nadat hij als stunt werd verkozen

De 24-jarige Fidias Panayiotou uit Cyprus heeft in een video op Tiktok onthuld hoeveel hij als Europees Parlementslid verdient. De youtuber zetelt sinds juni onafhankelijk in het parlement, nadat hij onverwacht werd verkozen. In de video somt Panayiotou enkele opvallende bedragen op. Vervolgens vraagt hij lachend aan zijn kijkers of zij vinden dat hij onder- of overbetaald wordt.

Lees meer »

“Nu kan ik mijn verjaardag op het EK vieren!”: Lamine Yamal (16) schiet als jongste doelpuntenmaker ooit Spanjaarden richting finale

16 jaar, 11 maanden en 27 dagen. Binnen vier dagen wordt Lamine Yamal zeventien, maar het beste verjaardagscadeau heeft hij zichzelf al bezorgd. Op weergaloze wijze kroonde het Spaanse wonderkind zich tegen Frankrijk tot jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. “En nu is het belangrijkste de titel,” klinkt het bij een ambitieuze Yamal.

Lees meer »

Waarom Bart De Wever (N-VA) tegen 20 september een regering wil

Het is een drama voor onze overheidsfinanciën, maar met het nieuwste rapport van de Vergrijzingscommissie kreeg kersvers formateur Bart De Wever (N-VA) een extra wapen in handen. Het zet de deur wagenwijd open om van de nieuwe federale coalitie een echte ‘hervormingsregering’ te maken. Maar de klok tikt. Want als hij voor 20 september geen ploeg – mét stevige hervormingen

Lees meer »

Jari (27) sterft bij ongeval met buggy tijdens teambuilding in Heuvelland: “We zijn verslagen, dit is een grote klap voor ons”

De 27-jarige Jari Vaneeckhoute is vorige zaterdag overleden aan de gevolgen van een tragisch ongeval dat vrijdagnamiddag plaatsvond op een teambuildingdag met zijn collega’s in Heuvelland vlak bij de grens tussen Westouter en het Franse Boeschepe. De jongeman werd uit een buggy geslingerd, is nog ter plaatse gereanimeerd en naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper overgebracht waar hij overleden is.<br

Lees meer »

“Kan mezelf niet langer in de spiegel kijken”: Francesco Vanderjeugd stopt als burgemeester van Staden

Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) liet zondagnamiddag via Facebook Live weten dat hij in oktober niet langer de Open Vld-lijst trekt en geen kandidaat-burgemeester meer is. Vanderjeugd kwam vorige week in het oog van de storm te staan toen bleek dat hij een intiem filmpje had laten zien aan een aantal jongeren. De oppositiepartijen reageren overwegend begripvol op de beslissing

Lees meer »

Lore Sabot (32) is Miss Exclusive Water

Enkele maanden geleden stelden we Lore Sabot (32) voor, die deelnam aan de finale van Miss Exclusive 2024. Ondertussen is deze finale achter de rug, en blikken we samen met Lore terug.
The post Lore Sabot (32) is Miss Exclusive Water appeared first on KW.be.

Lees meer »

Baby Cosette krijgt stickers over hele wereld: “Ze kreeg de kans niet om de wereld te zien, maar de wereld kan haar wel nog leren kennen”

Baby Cosette liet begin dit jaar onverwacht het leven. Haar ouders geven nu stickers van hun dochter mee met mensen die op reis vertrekken. “Cosette kreeg niet de kans om de wereld te zien, maar de wereld kan haar wel nog leren kennen.”
The post Baby Cosette krijgt stickers over hele wereld: “Ze kreeg de kans niet om de

Lees meer »

Biden herhaalt dat hij “meest gekwalificeerde” kandidaat is, maar maakt weer pijnlijke versprekingen: “Ik koos vicepresident Trump”

Amerikaans president Joe Biden heeft donderdag herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het in zijn “big boy”-persconferentie. Desondanks struikelde de Democraat geregeld over zijn woorden en sprak hij over “vicepresident Trump”.

Lees meer »