Wijkfeesten VOK Oostende sluiten zomer af met muziek, skate-initiatie en graffitiworkshop

Ook dit jaar organiseert wijkvereniging VOK Oostende de eerste week van september de traditionele wijkfeesten.

De feestweek start op vrijdag 1 september om 19 uur met het wijkcafé. Dit ontmoetingsfeest vindt plaats in sportzaal De Veiling aan de Pycke de ten Aerdelaan 47. Om 19.30 uur brengen Mona & Friends bekende tijdloze nummers, gevolgd door een optreden van covergroep Red Legs.

Gezinsdag

Op zaterdag staat de gezinsdag met barbecue op het programma. Het culinaire feest start om 15 uur. Dan opent ook het skatepark de deuren voor de skate-initiatie van Push-Skate-Academy. Jongens en meisjes tot 7 jaar nemen deel aan de Kids Skateboarding, terwijl kinderen tot 12 jaar pret beleven in de skate-initiatie Skateboard Games & Challenges.

Vanaf 17 uur mogen mama’s en papa’s hun kunnen op het skatepark laten zien. De initiatie richt zich op de basistechnieken. Kinderen kunnen ook knutselen met afvalmaterialen. Dit gebeurt onder begeleiding van Welzijnspunt Mariakerke.

Graffitikunst

In de grote zaal start vanaf 17.30 uur de receptie met muzikale ondersteuning van Pieter Cooreman. Aansluitend kan je aanschuiven voor de barbecue. Er is een aanbod voor zowel grote als kleine eters.

Vanaf 19 uur waagt het jonge volkje zich aan graffitikunst en om 20.30 uur neemt de nieuwe band Field Street One het podium in. Pieter Cooreman, Vincent Nijs en Bjorn Lambert brengen muziek in het Engels, het Nederlands of een mix van beide. De werkwinkel graffiti en het optreden van Field Street One genieten de steun van stad Oostende en zijn daardoor gratis.

Seniorennamiddag

De seniorennamiddag blijft een vaste waarde en is voorzien op zondag 3 september vanaf 14.30 uur. Madame Zaza en haar vriendinnen Miss Thalia en Chloë Brightman zorgen voor een spektakel met humor, ambiance, stijlvolle nummers en meezingers van formaat. Voor de middag met Madame Zaza is inschrijven vereist. (BVO)

Alle info en inschrijven: www.vokoostende.be

The post Wijkfeesten VOK Oostende sluiten zomer af met muziek, skate-initiatie en graffitiworkshop is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »