Villa Rozerood start sponsoractie voor zieke kinderen

Met de actie ‘500 X 1000’ lanceert Villa Rozerood een oproep naar de bedrijfswereld om hun nobele en unieke initiatief een financieel duwtje in te rug te geven. In dit bijzondere respijthuis aan zee kunnen zwaar zieke kinderen en jongeren even op adem komen én krijgen ze in een huiselijke sfeer professionele zorg op maat. Met de beperkte subsidies die Villa Rozerood krijgt, blijft het voortdurend puzzelen om de werkingskosten te kunnen blijven betalen.

“De ouders van zwaar zieke kinderen worden heel dikwijls geconfronteerd met dure medische kosten en lijden vaak ook nog bijkomend inkomensverlies omdat een ouder de zorg op zich moet nemen”, zegt directeur Bart Devos. “In het kader van ‘integrale zorg’ doen we trouwens veel meer dan de overheid van ons verlangt. Tot op heden konden wij om en bij de 45.000 verblijfsnachten aanbieden, 45.000 mooie herinneringen. Drieënhalf keer zoveel als waarvoor we gesubsidieerd worden. Om dit te kunnen realiseren, moeten wij jaarlijks op zoek gaan naar bijkomende financiële middelen. Het gaat om ten minste 350.000 euro onder de vorm van fondsenwerving, sponsoring, donaties, … Vanuit die redenering is ons project gegroeid: 500 sponsors X 1.000 euro! Ons ultieme doel met dit project is 500 geëngageerde bedrijven te vinden die zich met ons willen verbinden gedurende 3 tot 5 jaar, waarbij elk bedrijf ons jaarlijks met 1.000 euro steunt. Zo kunnen we een constante inbouwen om onze personeels- en werkingskosten te dekken en creëren we een ‘nieuwe adem door warme zorg’. Samen met onze ‘Ambassadeurs Villa Rozerood’ willen wij ook een zo groot mogelijk Villa-Rozerood-netwerk creëren. Dit netwerk moet ons helpen om nog meer gezinnen met een zwaar ziek of zorgbehoevend kind een adempauze te bieden.”

In de huidige zorgcultuur zijn instellingen en organisaties steeds meer aangewezen op sponsoring. “Dat betekent dat de koek kleiner wordt”, besluit Bart Devos.

Spontane reacties

“Met deze actie willen we tegelijk ook mensen aanzetten tot nadenken over de betekenis van ons zorgproject en dat heeft al resultaat opgeleverd! Na de uitzending in het VRT-journaal begin augustus kregen we al spontane reacties van vrijwilligers die zich willen engageren. Naast een aantal trouwe West-Vlaamse bedrijven die ons al jaren een warm hart toedragen en ons financieel steunen, lopen nu ook nieuwe reacties binnen van bedrijven! Deze firma’s en organisaties die ons met deze actie steunen krijgen een vermelding op onze website onder de rubriek sponsoring. We voorzien hun logo en een link naar hun website, als een bedrijf dat helpt om een maatschappelijk doel na te streven door gezinnen met zwaar zieke kinderen een gezicht en een stem te geven in onze samenleving.” (MVO)

Info op www.villarozerood.be

The post Villa Rozerood start sponsoractie voor zieke kinderen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »