Veertiger plundert tientallen Colruyt- en OKay-filialen in onder meer Gistel en Beernem en ruilt buit in voor drugs: dertig maanden celstraf

Een 47-jarige Georgiër heeft voor de Brugse rechtbank dertig maanden effectieve celstraf gekregen voor liefst 51 diefstallen in filialen van Colruyt en OKay in heel Vlaanderen. Paata J. ruilde de buitgemaakte scheermesjes, tandenborstelkoppen en inktpatronen in voor drugs.

Tussen juni en december vorig jaar ging Paata J. op strooptocht in filialen van OKay en Colruyt in onder meer Ichtegem, Oudenburg, Gistel, Koekelare, Zedelgem, Beernem, Landegem, Waregem en Dendermonde. In die laatste gemeente werd de Georgiër op 10 december geklist toen hij met onbetaalde scheermesjes en kastanjes de winkel probeerde te verlaten. Hij kon gelinkt worden aan liefst vijftig gelijkaardige diefstallen waarbij hij het vooral gemunt had op inktpatronen, scheermesjes en koppen van elektrische tandenborstels.

Naar eigen zeggen handelde Paata J. in opdracht van een Brusselaar bij wie hij zijn buit inruilde voor drugs. “Intussen is hij van zijn verslaving af”, pleitte advocaat Jorn Verminck. “Hij wil door te werken de schade vergoeden en terugkeren naar zijn gezin in Georgië.” J. zit intussen ruim acht maanden vast en meester Verminck vroeg om het effectieve deel van de celstraf te beperken tot de voorhechtenis. Maar de rechtbank ging daar donderdag niet op in. (AFr)

The post Veertiger plundert tientallen Colruyt- en OKay-filialen in onder meer Gistel en Beernem en ruilt buit in voor drugs: dertig maanden celstraf is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius

Even paniek in de Basic Fit in Waregem vrijdagavond: enkele sporters dachten dat er rook de zaal binnenkwam en verwittigden de brandweer. Ter plaatse bleek het echter om stoom uit een gesprongen waterleiding te gaan.
The post Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »

Keith Starmer nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keith Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »