Trajectcontrole in Anzegem, Tiegem en Vichte, flitspaal in Tiegem

Het afgelopen jaar werden de trajectcontroles in Groot-Anzegem en de flitspaal in de schoolomgeving van Tiegem op de gemeenteraad unaniem goedgekeurd. Het betreft gewestwegen waar er vaak te snel gereden wordt. Ondertussen is de installatie ervan in het straatbeeld verschenen.

De beslissing van de trajectcontroles in de Statiestraat, Bevrijdingslaan en Peter Benoitstraat en de snelheidscamera in Oostdorp werd genomen door de Vlaamse regering op 21 april 2022 met inspraak van de gemeente Anzegem. Het kadert in een opdracht die Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters gaf aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om op 20 locaties langs gewestwegen nieuwe trajectcontroles te installeren. In ongeveer één op de drie ongevallen met dodelijke afloop speelt overdreven snelheid een belangrijke rol. Uit de meest recente cijfers van het FOD Justitie blijkt dat afgelopen jaar de pakkans groter is geworden. “Handhaving op snelheid blijft dan ook nodig. Samen met lokale besturen zetten we daarom extra in op locaties waar snelheid een risico vormt voor de verkeersveiligheid. In onderzoek zien we dat op plaatsen waar we handhaven op snelheid, het aantal ongevallen daalt en dit ook net vlak voor en na het traject”, zegt minister Peeters.

Kostenplaatje

De uiteindelijke activatie van de trajectcontroles is in handen van de federale politie. Het AWV staat enkel en alleen in voor de installatie en het technisch klaarmaken van de trajectcontroles.

Aan elke trajectverklaring hangt een kostplaatje van 160.000 euro dat ten laste is van AWV, voor een snelheidscamera bedraagt dat 80.000 euro. De kosten voor periodiek onderhoud, herstellingen en herijkingen om de installatie opnieuw operationeel te maken, zijn ten laste van de gemeente. Hiervoor kunnen ze een beroep doen op opdrachtencentrales waardoor ze vrijgesteld zijn van het organiseren van een gunningsprocedure. (GV)

The post Trajectcontrole in Anzegem, Tiegem en Vichte, flitspaal in Tiegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Inbrakenplaag in Wervik: diefstal in Pizza Narula en apotheek in Wervik, ook nieuwe feiten in bestelwagens

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in Pizza Narula in de Sint-Medardusstraat in Wervik. De daders sloegen met een zware steen de glazen toegangsdeur aan diggelen en gingen aan de haal met geld uit de kassa en enkele flessen. Pizza Narula bevindt zich vlakbij de Franse grens. Uitgerekend dinsdagavond tijdens de gemeenteraad kwam fractieleider Sanne Vantomme (N-VA)

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

De Tour de France win je in de keuken

03:01 De Ronde van Frankrijk wordt de komende drie weken ook een race naast de fiets. De koers is in de ban van een kennissprint in functioneel eten om te presteren, in de bekende jacht op elk procent winst…

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slagen krijgt, gaat hij ze moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

Alweer die vrachtwagens

En weer stonden duizenden mensen in de file door een botsing met vrachtwagens. Je kunt niet al die ongevallen over dezelfde kam scheren. De oorzaken zijn divers. Maar moeten we al dat leed en al die files dan zomaar aanvaarden als een noodzakelijk kwaad?

Lees meer »

“Ik heb géén abonnement bij de plastisch chirurg”: Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch verscheen overal mijn foto.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over plastische chirurgie. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt de dj en echtgenote van Dimitri

Lees meer »