Steve en Debby zijn nieuwe uitbaters van Ubi

Debby De Potter (42) en Steve Hollebosch (45) uit Hansbeke zijn de nieuwe uitbaters van krantenwinkel Ubi langs de Staatsbaan in Zulte. Debby baatte al een gelijkaardig winkeltje uit in Nevele, maar dat wordt tijdelijk overgenomen door hun tweelingdochters. “Dankzij hen kunnen we ons volledig toeleggen op de winkel in Zulte.”

De Ubi wisselde de afgelopen jaren al enkele keren van uitbaters. Sinds 18 augustus heten die Debby De Potter en Steve Hollebosch. “De openingsdag was meteen erg hectisch”, zegt Steve. “De winkel hier is veel groter dan die in Nevele, en er komen wel drie keer zoveel klanten. Hier is ook een veel ruimer aanbod. Behalve voor kranten en sigaretten kun je hier ook terecht voor verse voeding, ontbijtkoeken, sportweddenschappen en het postpunt. Het is de eerste keer dat ik samen met Debby in een winkel kan staan. Dat wou ik eigenlijk altijd al graag doen, maar daarvoor was het winkeltje in Nevele te klein. Voordien werkte ik in een compleet andere sector. Het is een carrièreswitch, maar ik doe het graag.”

Ook Debby maakte destijds een stevige carrièreswitch toen ze het winkeltje in Nevele opendeed.

“Ik had altijd gewerkt als verpleegster. Die job heb ik graag gedaan, ik werkte op de meest interessante afdeling van het ziekenhuis, maar na verloop van tijd veranderde de sfeer. Ik voelde niet meer dezelfde appreciatie van patiënten en dokters. Ik had vooral nood aan een nieuwe uitdaging. Het winkeltje in Nevele was het winkeltje waar ik zelf vaak kwam, en zo zag ik twee jaar geleden dat het over te nemen stond. Dat heb ik thuis natuurlijk uitgebreid overlegd. Ik heb er geen spijt van. De verpleegkunde is een mooi beroep, maar ik denk niet dat ik nog terugkeer.”

Dankzij dochters

“Twee jaar later kwam dan plots deze winkel in Zulte op ons pad. Ook die uitdaging zag ik samen met Steve wel zitten. Al gaat alle lof naar onze tweelingdochters Ellen en Elke (22). Zij zijn pas afgestudeerd en gingen akkoord om tijdelijk de winkel in Nevele over te nemen. Het is echt dankzij hen dat we vlot deze stap kunnen zetten. Al onze aandacht kan nu naar de Ubi in Zulte gaan.”

De Press Shop Ubi langs de Staatsbaan is open van 5.30 uur tot 20 uur. (JF)

The post Steve en Debby zijn nieuwe uitbaters van Ubi is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »

Afscheid van Chef Defensie admiraal Michel Hofman op Dag van de Marine in Oostende

Voor de tweede keer op rij was het Zeeheldenplein in Oostende donderdagnamiddag het decor voor de Dag van de Marine. Er werd afscheid genomen van de Chef Defensie van het Belgisch leger én Oostendenaar admiraal Michel Hofman die er zijn afscheidstoespraak hield en er was ook de officiële commandowissel van het patrouilleschip P902 Pollux.
The post Afscheid van Chef

Lees meer »

“Van Gerwen heeft de grootste mond van iedereen, maar hij was nog nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.
The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start appeared first

Lees meer »

Natalia viert na korte pauze 20 jaar op podium: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »