Steffi (32) start als directrice van lagere school in Watou: “Extra opleiding gevolgd”

Ook voor Steffi Seghers betekent 1 september de start van een nieuw schoolavontuur. Zij start als directrice van de lagere school van Watou en volgt zo Jan Vandendriessche op.

Steffi Seghers is 32 jaar, woont in Poperinge en is de mama van Auke (8) en Imke (5). Voor Steffi was het al heel lang duidelijk dat ze in het onderwijs wilde werken. “Mijn grote voorbeeld was mijn juf van het zesde leerjaar. Door haar wist ik al vrij vroeg dat ik voor de klas wilde staan. Ik volgde de bachelor lager onderwijs aan het toenmalige KHBO in Brugge en behaalde in 2011 mijn diploma. Drie jaar geleden startte ik nog een bijkomende opleiding voor directies, die ik nu heb afgerond. Dat was niet toevallig gekozen, want de zin om directeur te worden was er wel. Ik heb ook altijd al een grote interesse gehad in onderwijs in het algemeen.”

Vervanging in Watou

“Na het afstuderen deed ik heel diverse werkervaring op, van het buitengewoon onderwijs tot het internaat. Sinds 2014 werk ik voor de scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Regio Poperinge. Vanaf 2015 had ik een vaste plaats in het lerarenteam van de Sint-Benedictusschool. Ik heb er een paar jaar als team teacher gewerkt en vorig schooljaar was ik klastitularis van het zesde leerjaar.”

“Ik heb altijd al een grote interesse gehad in onderwijs in het algemeen”

“Ik hoorde al in april dat ik Jan Vandendriessche mag opvolgen in Watou, dus ik had gelukkig wel wat tijd om deze nieuwe uitdaging voor te bereiden. Ik heb vroeger al enkele korte vervangingen in Watou gedaan en vorig schooljaar heb ik enkele ouderraden en personeelsvergaderingen bijgewoond. Uiteraard heb ik ook al verschillende overlegmomenten gehad met Jan. Hij blijft sowieso in de school werken: Jan gaat weer voor de klas staan en neemt ook de rol van zorgcoördinator op zich. Ik kan dus nog steeds bij hem terecht met eventuele vragen.”

Nest-project

“Ik kijk enorm uit naar 1 september, want dan krijg ik de kans om de leerlingen te leren kennen. Ik hoop er in elk geval met het hechte team dat er momenteel is een topschooljaar van te maken. Dit jaar starten we alvast met iets nieuws: het NEST-project, dat al in een aantal andere scholen bestaat. Met NEST wordt gewerkt aan de groepsverbondenheid van de klas en de school door middel van mentoren en aanvangsbegeleiders. Ik draag het project een heel warm hart toe en sta dan ook te popelen om het te helpen uitwerken in Watou. Daarnaast staan er nog een aantal speciale activiteiten op de planning, zoals het feest van onze scholengemeenschap, dat we met alle scholen vieren. Ook de jaarlijkse winterbarbecue half november is iets waar ik heel erg naar uitkijk. Maar laten we er nu eerst maar voor zorgen dat 1 september vlot verloopt.”

The post Steffi (32) start als directrice van lagere school in Watou: “Extra opleiding gevolgd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam

Tijdens een infomoment op woensdag 26 juni, heeft ’t Saam haar ambitieuze plannen voor een nieuwe schoolcampus gepresenteerd. Een 80-tal geïnteresseerden waren aanwezig op het infomoment. Deze nieuwe campus zal de krachten van de huidige locaties bundelen om een innovatieve en toekomstgerichte leeromgeving te creëren.
The post Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam appeared first

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

“Op vakantie ben ik echt lui. Ik bezoek helemaal niks”: Midzomernachten met ‘peetvader van de koers’ Patrick Lefevere

Morgen start de Tour. Het wordt al de 40ste Ronde van Frankrijk voor Patrick Lefevere (69), de ceo van Soudal Quick-Step, de wielerploeg van onze Belgische trots Remco Evenepoel. De grijze vos is en blijft de peetvader van de koers. Maar hoe lang nog? “Geen vijf jaar meer”, luidt het. Want het leven is meer dan koers. Of zou toch

Lees meer »

Hoe het Verenigd Koninkrijk in duizelingwekkend tempo in economische miserie is geraakt

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen vandaag. Hier schetst hij een bijzonder schrijnend beeld van de

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Spectaculaire beelden: waterhoos te zien in Blankenberge

Wie woensdagochtend in Blankenberge vertoefde, kreeg spectaculaire beelden te zien. Een waterhoos boven de zee was van ver zichtbaar. Een atypisch zicht, al lijkt het natuurfenomeen wel vaker voor te komen. “De schade bij een waterhoos is niet te vergelijken als bij een tornado of wervelwind”, zegt weeranalist Nicolas Roose van weerdienst MeteoSupport, de overkoepelende naam voor NoodweerBenelux en Weerflash.<br

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »