“Sebastopol wacht, Kamchatka wacht en Kronstadt wacht”: waarom de nieuwste Oekraïense raket de Russen serieus zorgen moet baren

Oekraïne heeft een raket in dienst genomen die doelwitten tot op zeker 700 kilometer kan treffen, zo kondigde president Zelenski donderdagnamiddag aan. Als Kiev inderdaad zo’n eigengemaakte raket heeft die veel verder draagt dan de Westerse ‘Storm Shadow’, zijn nog weinig belangrijke Russische doelen veilig.

Meer krantenkoppen in België

Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen

Op de gemeenteraadszitting van maandag 24 juni werd er een nieuwe algemeen directeur aangesteld. De 51-jarige Heidi Malengier zal vanaf 1 oktober aan haar nieuwe job beginnen. Nu is ze nog directeur van de groendienst bij de Provincie West-Vlaanderen.
The post Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer bezoekt spooksteden in droogste woestijn op aarde

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.
The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge

Vanaf vandaag, vrijdag 28 juni, kan je in exporuimte De Meridiaan in Blankenberge de intrigerende tentoonstelling ‘De Stad’ bezoeken. De expo brengt vijf vooraanstaande Belgische grafische kunstenaars samen: Brecht Evens, Frans Masereel, Ever Meulen, Marc Palmer, en Lukas Verstraete.
The post Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tielt zoekt deelnemers aan Spel Zonder Grenzen tijdens Europafeesten: “Lange traditie in ere houden”

Op 6 juli is er op het Hulstplein in Tielt een Spel Zonder Grenzen waarbij Tieltse ploegen het in zeven proeven zullen opnemen tegen delegaties uit Bruneck en Gross-Gerau. Doordat er echter één van de teams afgezegd heeft, wordt nog een zesde ploeg van minstens zes man gezocht.
The post Tielt zoekt deelnemers aan Spel Zonder Grenzen tijdens Europafeesten:

Lees meer »