“Sebastopol wacht, Kamchatka wacht en Kronstadt wacht”: waarom de nieuwste Oekraïense raket de Russen serieus zorgen moet baren

Oekraïne heeft een raket in dienst genomen die doelwitten tot op zeker 700 kilometer kan treffen, zo kondigde president Zelenski donderdagnamiddag aan. Als Kiev inderdaad zo’n eigengemaakte raket heeft die veel verder draagt dan de Westerse ‘Storm Shadow’, zijn nog weinig belangrijke Russische doelen veilig.

Meer krantenkoppen in België

Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over gemeenteraadsbeslissingen in Tielt: “Administratie verliest hier erg veel tijd mee”

In deze bestuursperiode zijn er bij het Agentschap Binnenlands Bestuur al 24 klachten binnengelopen over Tieltse gemeenteraadsbeslissingen. En dat leidt tot veel frustratie bij het schepencollege en bij de algemeen directeur. “Inhoudelijk hebben de klachten telkens weinig om het lijf, maar de administratie verliest er erg veel tijd mee.”
The post Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »